Vettel: Meglepő, hogy erősek vagyunk Monzában

Forma-1-es pályafutása 40. pole pozícióját szerezte meg Monzában Sebastian Vettel. A Red Bull Racing kiválóságának jó esélye van arra, hogy vasárnap tovább növelje előnyét összetettben.


Forma-1-es pályafutása 40. pole pozícióját szerezte meg Monzában Sebastian Vettel. A Red Bull Racing kiválóságának jó esélye van arra, hogy vasárnap tovább növelje előnyét összetettben.

„Ez egy különleges pálya, mindig jó ide visszajönni. A 2008-as emlékeim pedig nagyszerűek. 2011-ben is nyertem itt, de az első győzelem mindig különleges”- utalt első F1-es sikerére, amit még a Toro Rosso színeiben aratott Monzában.

„Ezen a hétvégén az autó eddig fantasztikus volt. Már pénteken is kifejezetten erős tempót futottunk, és ezt át tudtuk menteni a mai időmérőre is.”

„Kissé meglepő volt, hogy mindkét autónk az első sorban végzett, hiszen korábban nem igazán feküdt nekünk ez a pálya. Azonban a jelek szerint kemény munkával ezt is sikerült orvosolnunk”- folytatta az elemzést Vettel.

„Idén úgy tűnik, minden rendben van ezen a pályán is, és remélhetőleg a versenyen is jók leszünk majd. Az egyenesekben is fel tudjuk venni a versenyt a többiekkel, a kanyarokban pedig köztudottan nagyon erős az autónk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettelék „nagyon megnehezítenék” a Mercedes dolgát

Számos újítással érkezett a Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínére, Bakuba a Ferrari Forma-1-es csapata, a versenyzők pedig azt remélik, „nagyon megnehezíthetik” majd a Mercedes dolgát a bajnokság további részében.

Vettel állítja, jó döntést hozott a Ferrari Kínában

A Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínén, Bakuban is forró témát szolgáltatott a Ferrari csapatánál kialakult helyzet. A legutóbbi, kínai versenyen az olaszok Sebastian Vettelnek kedveztek, de vajon valóban ő az első számú versenyző a maranellóiaknál?

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek