Vettel: Megpróbáljuk letörni a Mercedes-varázslatot

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari, Great Britain GP 2018

Eddig remekül alakul az F1-es Brit Nagydíj hétvégéje a Ferrari és Sebastian Vettel számára – az autó újításai beválni látszanak.

A Brit Nagydíj második szabadedzésén Vettelé lett a leggyorsabb idő: a német 2 tizedmásodperces előnnyel végzett az élen Lewis Hamilton előtt. A német versenyző úgy érzi, ez egy remek kezdet a Ferrari számára, azonban biztos benne, hogy a Mercedes szombatra sokat fog javulni.

„Ma jól alakultak a dolgok, nem voltak problémáink. Beállítások terén is sikerült előrelépéseket tennünk, gyorsan megtaláltuk a ritmust, és remélhetőleg ezt a hétvége további részére is sikerül továbbvinnünk” – mondta Vettel.

Az új alkatrészek bizonyítottak, az első pillanattól kezdve rendben volt az egyensúly is, ezért miénk is lett a pénteki legjobb idő.”

„Arra számítok, hogy a Mercedes nagyon erős lesz szombaton, reméljük, hogy kicsit visszavehetjük az ezüstnyilak csillogását. Megpróbáljuk megölni a Mercedes-varázslatot, nyilvánvalóan az előző években is ezen voltunk, és azt hiszem, ez néha sikerült is” – folytatta a német.

Vettel elmondta, az időmérőig még tovább folytatják a munkát, és bízik benne, hogy erős formájukat tartani tudják szombaton is.

Most minden simán ment, és ez látszik az eredménytáblán is, de a péntek, az csak péntek. Tudjuk, hogy szombaton még erre rá kell tennünk egy lapáttal.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!