Vettel: Mi nem domináltunk úgy, mint a Mercedes - F1VILÁG.HU

Vettel: Mi nem domináltunk úgy, mint a Mercedes

HIRDETÉS

A világbajnoki cím védője, Sebastian Vettel úgy véli, csapata, a Red Bull soha nem nyújtott még annyira domináns teljesítményt a Forma-1-ben, mint idén a Mercedes.


A világbajnoki cím védője, Sebastian Vettel úgy véli, csapata, a Red Bull soha nem nyújtott még annyira domináns teljesítményt a Forma-1-ben, mint idén a Mercedes.

A német istálló a bajnokság eddig eltelt öt futamát megnyerte – Nico Rosberg egyszer, Lewis Hamilton pedig sorozatban négyszer tudott diadalmaskodni.

A remek eredményeknek hála a Mercedes magabiztosan vezeti a bajnoki tabellát úgy konstruktőri, mint versenyzői oldalon.

Az elmúlt években sorozatban négy bajnoki címet besöprő Vettel Monacóban úgy nyilatkozott, a Mercedes egész egyszerűen más ligában versenyez.

„Ez most egy másmilyen helyzet, de azt gondolom, mi soha nem voltunk ennyire domináns pozícióban” – fogalmazott a Red Bull versenyzője.

„Visszatekintve persze könnyű azt mondani, hogy végig domináltunk, ezáltal könnyű dolgunk volt, de én erre másképp emlékszem. Nyilvánvalóan teljesen másképp alakult az elmúlt év, nagyon erősek voltunk. Ha viszont megnézzük az eredményeket, illetve azt, hogy milyen előnnyel nyertünk, azt hiszem, más volt a történet.”

„Az elmúlt pár évben a csúcson voltunk: tudjuk, milyen érzés, és milyen dolgoknak kell megfelelni. Most ők is hasonló helyzetben vannak, és el kell mondani, hogy meg is érdemlik ezt, mert ők dolgoznak a legjobban.”

A címvédő reméli, Monacóban esélyük lesz egy jó eredményre

A Mercedes fölénye ellenére Vettel abban bízik, Monacóban megerősítést nyer, hogy sikerült közelebb kerülniük a németekhez.

„Előreléptünk Spanyolországban – és bár kevés időt töltöttem pályán az edzéseken, a verseny elég jó volt a sebesség, a gumikopás és az eredmény tekintetében. Szóval, hogy megerősítést nyerjen ez a fejlődés, meg kell várnunk, hogy alakul a monacói, illetve a kanadai hétvége. A monacói pálya persze teljesen más, hiszen nem egy épített helyszínről van szó.”

„Viszont mindig jó referenciapontként szolgált abban a tekintetben, hogy az ember milyen jó versenyző is, és milyen is az autó. Alapvetően viszont el kell fogadni azt, hogy a Mercedes nagyon erős csomaggal rendelkezik, szóval feltételezem, itt is nagyon jók lesznek. Nico és Lewis kiválóak ezen a pályán, szóval most is őket kell legyőzni. De talán egy kicsit közelebb kerülhetünk hozzájuk.”

„Barcelonában elindultunk a megfelelő irányba, legalábbis a versenytempó tekintetében. Az időmérőn nyilván nagyon messze voltak tőlünk, de a cél persze az, hogy – amennyiben száraz időnk lesz – a lehető legjobb rajtpozíciót megszerezzük, hiszen itt a munka felét gyakorlatilag szombaton el is tudjuk végezni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!