Verstappen vs. Ocon

Vettel: Miért keresünk kifogásokat?

Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es versenyzője felsorakoztatta azokat a problémákat, amelyek szerinte a Spanyol Nagydíjon látott rossz teljesítményüket okozták.

Vettel a 3. helyről kezdte meg a barcelonai versenyt, majd sikerült Valtteri Bottast megelőznie a rajtot követően, így a második helyen haladt – a Ferrari azonban nem bírt az abroncsokkal, és a németnek másodszorra is ki kellett állnia egy kerékcserére, emiatt pedig a 4. pozícióba esett vissza.

Először is: nem voltunk elég gyorsak” – nyilatkozta Vettel. „Ha ezt nem vesszük észre, vakok vagyunk. Másodszor, problémáink voltak a gumikkal a hétvége során – változtattak rajta, de ez mindenkit ugyanúgy érintett a pályán.”

A problémák sorozata azonban itt nem állt meg, ugyanis Kimi Räikkönen autójában erőforrást kellett cserélni a hétvége során, ráadásul technikai gond miatt ki is kellett állnia a versenyből, miután a futam alatt elment a motorerő. Vettel elmondta, ez jelentette a harmadik fő gondot a hétvégén.

„Látnunk kell ezt a három dolgot. Ha nem ismerjük fel ezeket, akkor arra nincs bocsánat” – folytatta a német.

Nem volt meg a tempó a győzelemhez, ezért nem nyertünk. Néha ez ennyire egyszerű. Minden fejlesztésünk fenn volt az autón. Talán a többiek többet hoztak, mint mi, és talán ők jobban bántak a gumikkal. De ez min segít? Miért keresünk kifogásokat? Meg kell értenünk, hogy miért nem voltunk jók.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Még festésétől is gyorsabb lett az új Ferrari

Pénteken prezentálta 2019-es, SF90-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az új modellen számos újítás szembetűnő, ami azonban a legfeltűnőbb, az kétségkívül a matt fényezés.

Friss hírek