Vettel monacói győzelemről álmodozik - F1VILÁG.HU

Vettel monacói győzelemről álmodozik

HIRDETÉS

A Red Bull Racing tehetsége, Sebastian Vettel monacói győzelemről álmodozik, ám tudja, ezért keményen meg kell majd dolgoznia a hétvége további részében. A német versenyző elégedett a csütörtöki edzésnappal.


A Red Bull Racing tehetsége, Sebastian Vettel monacói győzelemről álmodozik, ám tudja, ezért keményen meg kell majd dolgoznia a hétvége további részében. A német versenyző elégedett a csütörtöki edzésnappal.

A német tehetség megnyerte a Monacói Nagydíj csütörtöki első szabadedzését, délután pedig ötödikként zárt, miközben a ferraris Fernando Alonso a legjobbnak bizonyult.

A címvédő a Forma-1 hivatalos weboldalának adott exkluzív interjújában az edzésnap végén elárulta, nagyon szeretné megnyerni a vasárnapi viadalt, hiszen az rendkívül különleges dolog volna pályafutásában.

„Hosszú a hétvége és tudom, hogy bármi megtörténhet. Tényleg nagyon szeretek vezetni itt, hiszen ez a pálya teljesen más, mint a többi helyszín. Viszont tudom, hogy a győzelem itt azt jelenti, hogy minden puzzle-darab a helyére kerül. Az autó eddig jól teljesített, kivételesen jól, de Monacóra más szabályok vonatkoznak” – mondta a regnáló világbajnok.

„Szeretnék nyerni itt, mert az valami különleges dolog lenne. Ez a pálya egyedülálló, fantasztikus tradíciókkal rendelkezik. Nagyon különleges lenne feliratkozni azok mellé, akik nyertek már itt a múltban – a Forma-1 hősei közé. De ahhoz, hogy ez megtörténjen, kemény munkára van szükség.”

Akárcsak a szezon eddigi versenyhétvégéin, a Red Bull ezúttal sem úszta meg a KERS-rendszer meghibásodása nélkül. Mark Webbernek akadtak problémái a hibrid rendszerrel a csütörtöki edzésnapon, Vettel pedig elmondta, mindenképp használni szeretnék a hibrid technológiát élesben is, hiszen Monaco szűk utcáin is hasznos lehet.

„Valójában minden rendben ment nálam. Egyelőre nem tudom, milyen problémákkal nézett szembe Mark. A célunk természetesen az, hogy használjuk a KERS-et az időmérőn és a versenyen – méghozzá úgy, hogy megfelelően működik. Viszont ez nem könnyű, mert nem csak egy kapcsolóról beszélünk, amit elfordítunk, hanem egy rendkívül komplex rendszerről.”

„Az emberek azt gondolhatják, nem annyira fontos itt, mint más pályákon, elsősorban a kanyarok miatt, az egyenesek viszont megkövetelnék a KERS-rendszert.”

Arra a kérdésre, hogy a nagy sietségben bármikor is hozzáért-e a korlátokhoz az első szabadedzéseken, Vettel a következőt felelte: „Ami azt illeti, igen – valójában ez volt az első dolog, amit megtettem a délelőtti edzésen. Igazából egyszer meg kell tenni, hogy tudd, milyen közel van minden – és hogy milyen gyorsan vége lehet a játéknak” – magyarázta a német, majd hozzátette, úgy véli, a Ferrari mellett a Mercedes és a McLaren is komoly kihívójuk lehet a szombati időmérőn.

Hirdetés

„Abszolút. Nem tudom, mi történt Felipével [Massa], de Fernando [Alonso] egyértelműen remekelt a hosszú etapokon. De Nico Rosberg is úgy tűnt, jó formában van, akárcsak a McLarenek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!