Vettel: Muszáj lesz javítanunk az egykörös tempón - F1VILÁG.HU

Vettel: Muszáj lesz javítanunk az egykörös tempón

HIRDETÉS

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel sajnálja, hogy nem jött össze a dobogó a Forma-1-es Magyar Nagydíjon, mivel úgy érzi, bizonyították, hogy versenytempó tekintetében még mindig a Red Bull előtt járnak.


A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel sajnálja, hogy nem jött össze a dobogó a Forma-1-es Magyar Nagydíjon, mivel úgy érzi, bizonyították, hogy versenytempó tekintetében még mindig a Red Bull előtt járnak.

A német versenyző a két Mercedes, valamint Daniel Ricciardo mögött a 4. helyen ért célba, elmondása szerint pedig muszáj megérteniük, mi az oka annak, hogy az időmérőkön nem tudnak jobb eredményeket elérni – ez ugyanis a kulcsa annak, hogy a jövőben a legjobb helyekért harcoljanak.

„Úgy gondolom, remek csomagunk volt ma, noha jobb eredményre számítottunk. Azt hiszem, ma bizonyítottuk, hogy a Mercedes után a miénk a legjobb versenytempó, de sajnos nem jött össze a dobogó” – mondta Vettel.

„Jobb időmérőkre lesz szükségünk a továbbiakban, hogy eredményesebbek legyünk vasárnaponként. Viszont bizonyítottuk, hogy a versenyeken gyorsabbak vagyunk a Red Bullnál. A szombati tempót valamiért nem tudjuk összerakni, vannak olyan dolgok, amiket meg kell értenünk. Tudjuk, hogy gyorsabbá kell tennünk az autót.”

A Ferrari továbbra is 2. a konstruktőrök versenyében, előnye azonban mindössze 1 pont a Red Bull Racing előtt. Arra a kérdésre, hogy a szezon második felében inkább a bajnoki ezüstérem megvédésére kellene-e fókuszálniuk, Vettel így válaszolt: „Soha nem rejtettük véka alá, hogy a Red Bull-lal is keményen meg kell küzdenünk idén. A célunk nyilván az, hogy az első helyért csatázzunk, de nyilvánvaló, hogy a Mercedes jelenleg nagyon erős, ez nem újdonság.”

„Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy utolérjük őket, de így van ezzel a Red Bull, illetve mindenki más is a mezőnyben.”

Vettel a hungaroringi verseny során többször panaszkodott a lekörözöttekre, elmondása szerint azonban egyáltalán nem dühös, hiszen pontosan tudja, milyen nehéz helyzetben vannak a sereghajtók.

„Nyilván ilyenkor az ember úgy érzi, hogy sokkal többet veszít, mint a többiek, de alapvetően úgy gondolom, a lekörözöttek nagyon jó munkát végeznek” – mondta a négyszeres világbajnok.

„A tükrök nagyon kicsik ezeken az autókon, nem 190 cm átmérőjű, HD vagy 4K felbontású monitoron kell nézni a mögöttes eseményeket. Szóval nehéz látni, mi zajlik hátul, ráadásul mi azért jóval gyorsabbak vagyunk, 3-4 kanyaron belül oda tudunk érni. Nyilván időt veszítünk, de biztos vagyok benne, hogy a lekörözöttek is minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy ne akadályozzanak bennünket. Tudom, hogy nagyon hangos tudok lenni az autóban, de nem akarok kritizálni senkit sem.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!