Vettel: Muszáj lesz javítanunk az egykörös tempón

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel sajnálja, hogy nem jött össze a dobogó a Forma-1-es Magyar Nagydíjon, mivel úgy érzi, bizonyították, hogy versenytempó tekintetében még mindig a Red Bull előtt járnak.


A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel sajnálja, hogy nem jött össze a dobogó a Forma-1-es Magyar Nagydíjon, mivel úgy érzi, bizonyították, hogy versenytempó tekintetében még mindig a Red Bull előtt járnak.

A német versenyző a két Mercedes, valamint Daniel Ricciardo mögött a 4. helyen ért célba, elmondása szerint pedig muszáj megérteniük, mi az oka annak, hogy az időmérőkön nem tudnak jobb eredményeket elérni – ez ugyanis a kulcsa annak, hogy a jövőben a legjobb helyekért harcoljanak.

„Úgy gondolom, remek csomagunk volt ma, noha jobb eredményre számítottunk. Azt hiszem, ma bizonyítottuk, hogy a Mercedes után a miénk a legjobb versenytempó, de sajnos nem jött össze a dobogó” – mondta Vettel.

„Jobb időmérőkre lesz szükségünk a továbbiakban, hogy eredményesebbek legyünk vasárnaponként. Viszont bizonyítottuk, hogy a versenyeken gyorsabbak vagyunk a Red Bullnál. A szombati tempót valamiért nem tudjuk összerakni, vannak olyan dolgok, amiket meg kell értenünk. Tudjuk, hogy gyorsabbá kell tennünk az autót.”

A Ferrari továbbra is 2. a konstruktőrök versenyében, előnye azonban mindössze 1 pont a Red Bull Racing előtt. Arra a kérdésre, hogy a szezon második felében inkább a bajnoki ezüstérem megvédésére kellene-e fókuszálniuk, Vettel így válaszolt: „Soha nem rejtettük véka alá, hogy a Red Bull-lal is keményen meg kell küzdenünk idén. A célunk nyilván az, hogy az első helyért csatázzunk, de nyilvánvaló, hogy a Mercedes jelenleg nagyon erős, ez nem újdonság.”

„Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy utolérjük őket, de így van ezzel a Red Bull, illetve mindenki más is a mezőnyben.”

Vettel a hungaroringi verseny során többször panaszkodott a lekörözöttekre, elmondása szerint azonban egyáltalán nem dühös, hiszen pontosan tudja, milyen nehéz helyzetben vannak a sereghajtók.

„Nyilván ilyenkor az ember úgy érzi, hogy sokkal többet veszít, mint a többiek, de alapvetően úgy gondolom, a lekörözöttek nagyon jó munkát végeznek” – mondta a négyszeres világbajnok.

„A tükrök nagyon kicsik ezeken az autókon, nem 190 cm átmérőjű, HD vagy 4K felbontású monitoron kell nézni a mögöttes eseményeket. Szóval nehéz látni, mi zajlik hátul, ráadásul mi azért jóval gyorsabbak vagyunk, 3-4 kanyaron belül oda tudunk érni. Nyilván időt veszítünk, de biztos vagyok benne, hogy a lekörözöttek is minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy ne akadályozzanak bennünket. Tudom, hogy nagyon hangos tudok lenni az autóban, de nem akarok kritizálni senkit sem.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!