Vettel: Tudom, hogy mekkora áldás ez

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari, Monaco Grand Prix 2018

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője őszintén mesélt arról, hogy mi az, ami a munkán kívül fontos számára: a nyugalom, így az F1-es versenyhétvégéken kívül sokkal szívesebben ül otthon a családjával, minthogy utazgasson.

Nem könnyű a Forma-1-es versenyzők élete – még akkor sem, ha sok ember cserélne velük. Vettel viszont valószínűleg nem cserélne senkivel, hiszen nagyon boldog, hogy álmait élheti az F1-ben, azonban ha teheti, akkor csak nyugalomra vágyik, hazamegy, és szerelgeti a motorját.

„Nekem az unalmas élet tetszik. Szívesen vagyok otthon, szeretem, ha nem kell utaznom” – mondta a német.

Vettel imádja a régi motorokat, éppen ezért soha nem mondana le saját, régi darabjáról sem, ami hazaérkezve a garázsban várja, és folyamatosan van olyan dolog, amit restaurálhat rajta. A német elárulta, sokszor néhány óra után feladja, majd mindent elölről kell kezdenie – de ez egyáltalán nem zavarja, hiszen ahogyan az élet más területén is, itt is az út fontosabb számára, mint a cél.

„Megvan még a motorom, és továbbra is folyamatosan újítom. Hazamegyek, és az alkatrészek már várnak. Aztán arra gondolok, hogy „hol is hagytam abba”?”

Egyelőre azonban Vettel még nem cserélné le a Forma-1-es autóját egy kétkerekűre.

„Az érzésért vezetek, hogy az autómban ülök. Az emberek meglepődnének. Mindenki tudja, milyen autót vezetni, vagy milyen, ha sofőrrel szállítják. Mi valami mást csinálunk” – mondta a német.

„Imádom a motorsportot és imádom a Ferrarit. Ez az álmom, és szeretem nézni, hogy az emberek mennyire lelkiismeretesek a csapatban. Ez büszkévé tesz. Tudom, hogy mekkora áldás az, hogy azt csinálhatom, amit szeretek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!