Vettel a nagy hátrány ellenére szoros versenyre számít - F1VILÁG.HU

Vettel a nagy hátrány ellenére szoros versenyre számít

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Bár közel 7 tizedmásodperces hátrányt szenvedett el az időmérő edzésen Lewis Hamiltonhoz képest, Sebastian Vettel biztos benne, szoros versenyt futhatnak majd a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon.

A német versenyző a 3. pozícióból rajtol majd Melbourne-ben, mivel Hamilton mellett csapattársa, Kimi Räikkönen is elé tudott kerülni.

A négyszeres világbajnok a nagy hátrány ellenére nem csalódott, és dicsérte a Ferrarit, mely elmondása szerint remek munkát végzett – főleg azok után, hogy pénteken nem volt teljesen elégedett az autóval.

„Azt gondolom, elégedett lehetek a mai időmérő edzéssel” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Pénteken még nem voltam túl elégedett, nem igazán éreztem az autót. De aztán jobb lett a helyzet az időmérőre. Az utolsó körben volt egy momentumom a 13-as kanyar előtt, próbáltam nagyon későn fékezni, de nem jött be.”

„Kár, hogy Lewisnak ekkora előnyel lett a végére, de gyanítom, a köre igazán jó volt. Ami a holnapot illeti, sikerült javítanunk ma az autón, és majd meglátjuk, hogy alakul.”

Vettel hozzátette, bízik abban, hogy a Mercedes holnap nem tud majd ilyen tempót autózni, és különösen optimista azért, mert a pénteki edzéseken meggyőző hosszú etapokat tudott futni a Ferrarival.

„Remélem, hogy a Mercedes feltekerte ma a motort, mert az azt jelentené, hogy vasárnap le kell tekerniük. Szerintem nagyon szoros lehet. Láthattuk tegnap, hogy a hosszú etapos tempók igazán közel vannak egymáshoz, úgyhogy majd meglátjuk.”

„Nem könnyű előzni ezen a pályán, de ki tudja? Ha lesz lehetőségünk a rajtnál, akkor bárhogy alakulhat a verseny. A csapat miatt nagyon örülök, remek eredmény ez, szóval hajrá!”

„Nem tudom, hogyan bontakozik majd ki a verseny. Minden attól függ, hogyan sikerül eljönni a rajtnál, és remélhetőleg ketten is támadhatjuk Lewist. A versenytempó tekintetében közelebb lehetünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!