Vettel nagyon bízik a Ferrari fejlesztéseiben

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel Ferrari
Magabiztosan várja a hétvégi Spanyol Nagydíjat a Ferrari Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel. A német reméli, új fejlesztéseiknek hála közelebb tudnak kerülni a Mercedeshez.

A Ferrari számos aerodinamikai újítást pályára visz Barcelonában, köztük egy módosított motorborítást és új első szárnyat, ráadásul V6-os erőforrásának második specifikációját is beveti a katalán ringen.

A Scuderia már Bakuban is újításokkal felvértezett autóval gurult pályára, a Mercedes dominanciáját azonban nem sikerült megtörni: az Ezüstnyilak sorozatban négy kettős győzelmet arattak, így a Ferrari hátránya 74 pontra nőtt az összetett pontversenyben.

Bár Vettel is 35 egységnyire van lemaradva az éllovas Valtteri Bottastól, nem csügged, hiszen meggyőződése, hogy kellőképp versenyképes csomagjuk van ahhoz, hogy futamokat nyerjenek.

„Minden év más, de a csapatszellem jó, az istálló remek formában van” – mondta a négyszeres világbajnok csütörtökön. „Izgatottan várjuk a hétvégét, és bízunk az új fejlesztésekben!”

„Egy új motort is bevetünk, szóval van néhány dolog, ami segíthet bennünket abban, hogy erősebbek legyünk, mint tavaly, és a csapatszellem is kiváló.”

„A tavalyi év ezen pontján jobb pozícióban voltunk, hiszen nyertünk pár versenyt, és összességében versenyképesebbek voltunk, de ettől függetlenül jó a szellemiség, sőt, jobb is, mint tavaly.”

„Egy kis hátrányban vagyunk, de szerintem a csomagunk ígéretes. Tudjuk, hogy erős autónk van, csak küszködtünk egy kicsit azzal, hogy összerakjuk a dolgokat.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Vettel azt mondja, egyértelmű, hogy le vannak maradva a Mercedestől, a két csapat közti különbség azonban egyáltalán nem jelentős.

„Az első teszthéten elöl voltunk, a másodikon már azonos szinten a Mercedesszel. Az első versenyen le voltunk maradva, a másodikon kicsivel előttük jártunk, a harmadik és negyedik versenyhétvégén pedig ismét hátul, az időmérőn és a versenyen is.”

„Szóval azt mondanám, hogy egy kicsit le vagyunk maradva tőlük, de tudjuk, hogy nem sokkal, és majd nekünk is kedveznek dolgok. Mindenki feltüzelt a csapatnál, készen állunk a harcra, ezért hiszem, hogy jók az esélyeink. Gőzerővel dolgozunk azon, hogy a miénk legyen a leggyorsabb autó a mezőnyben, és megbizonyosodjunk arról, hogy megnyerjük az összes versenyt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS