Vettel: Nagyon motiváló eredmény, de... - F1VILÁG.HU

Vettel: Nagyon motiváló eredmény, de…

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel örül, hogy ezúttal a Ferrarinak kedvezett a szerencse, és a 200. nagydíján 100. dobogóját egy győzelemmel ünnepelhette. 

Vettel a 3. rajtkockából, Lewis Hamilton és Kimi Räikkönen mögül vághatott neki az Ausztrál Nagydíjnak, ám kerékcseréjét remekül időzítették, így átvette a vezetést Hamiltontól, és végül sikerült is megtartania vezető helyét a verseny végéig.

Romain Grosjean a 26. körben állt meg a pálya szélén, aminek következtében először virtuális biztonsági autós periódus lépett érvénybe. Ez idő alatt Vettel a bokszba hajtott, és sikerült Hamilton elé, az első helyre visszatérnie a pályára.

Habár Hamilton szinte a futam végéig nyomás alatt tartotta a németet, előzési helyzetbe nem került, így a szezonnyitón a német pilóta állhatott a dobogó legfelső fokára.

„Nem is kell mondanom, hogy kicsit szerencsések voltunk a biztonsági autóval” – nyilatkozta Vettel a futam utáni sajtótájékoztatón. „Tavaly voltak versenyek, amikor pont fordítva alakult számunkra. Most ez kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy nyerni tudjunk ma, mert Lewis gyors volt az első és a második etapban is.”

„Én a futam első részében kicsit küszködtem, mindkettőnknek [Räikkönennel együtt] kicsit el kellett engedni Lewist, ami nem volt tervben. A második etapban, a lágy gumikkal elégedett voltam, képes voltam kontroll alatt tartani az autót.”

A négyszeres világbajnok tisztában van vele, hogy még sok munka vár rájuk, ha le akarják győzni a Mercedest, ám ez az eredmény mindenféleképp motivációt jelent az egész csapat számára.

„Lewis folyamatosan próbált nyomást gyakorolni rám, de soha nem került elég közel ahhoz, hogy próbálkozni tudjon valamivel” – folytatta Vettel. „Ezen a pályán nem könnyű előzni, ezt tapasztaltam már a másik oldalról én is. Most nekünk volt kedvező a helyzet.”

Hirdetés

„Nyilvánvalóan még nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk, de ez egy jó szezonkezdet csapat szempontból is” – mutatott Vettel a mellette ülő Räikkönenre. „Ez az eredmény mindenkire motiválóan hat a gyárban is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!