Vettel: Nagyon örülök Kimi sikerének, de…

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Vegyes érzésekkel nyilatkozott a Forma-1-es Amerikai Nagydíjat követően Sebastian Vettel.

Vegyes érzésekkel nyilatkozott a Forma-1-es Amerikai Nagydíjat követően Sebastian Vettel.

Bár Lewis Hamilton vasárnap, Austinban még nem tudta bebiztosítani pályafutása ötödik világbajnoki címét, Vettel mégsem elégedett, hiszen egy olyan versenyen lett negyedik, ahol győzhetett volna.

Az elsőséget végül csapattársa, Kimi Räikkönen szerezte meg Amerikában, Vettel pedig a 4. helyen ért célba. A német azt mondja, örül Räikkönen sikerének, saját teljesítményével viszont nem elégedett.

„Vegyesek az érzéseim” – mondta Vettel, aki a futam első körében összeütközött Daniel Ricciardóval, és jelentősen hátracsúszott.. „Nagyon örülök Kiminek, de a saját versenyemmel nem vagyok elégedett.”

„Vélhetően a holtterében voltam, szerintem nem látott engem. A kanyar egyre szűkebb lett, és nem tudtam bevenni, így összeértünk. Nyilván kár érte. Elég nagy veszteség ért azzal, hogy fel kellett zárkóznom.”

Vettel hozzátette, jó látni, hogy a Ferrari látszólag összeszedte magát, ám sajnálja, hogy ő nem tudott profitálni ebből.

„Nagyon örülök Kiminek, tényleg! Kemény heteken van túl a csapat, és úgy tűnik, a nehéz idők számomra folytatódnak. Jobban kellett volna, hogy alakuljon ez a nap.”

„Jobb pozícióban kellett volna végeznem. Számomra ez egy kiábrándító nap volt. Kezdek belefáradni abba, hogy folyamatosan fel kell zárkóznom…”

„Szükségtelenül izgalmas verseny volt. Ez volt a harmadik alkalom, hogy fej-fej mellett mentem egy másik autóval, és én voltam az, aki megpördült. Nagyon keserű ez számomra, mert szerintem nyerhettünk volna ma.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek