Vettel: Nem a Ferrari a favorit - F1VILÁG.HU

Vettel: Nem a Ferrari a favorit

HIRDETÉS

Hiába a biztató eredmények, továbbra is a Mercedes a 2017-es Forma-1-es idény favoritja – ezt mondja Sebastian Vettel, aki csütörtök délelőtt megfutotta a tesztidény eddigi legjobb idejét.


Hiába a biztató eredmények, továbbra is a Mercedes a 2017-es Forma-1-es idény favoritja – ezt mondja Sebastian Vettel, aki csütörtök délelőtt megfutotta a tesztidény eddigi legjobb idejét.

A Ferrari versenyzője 1 perc 19,024 másodperces idővel végzett az élen délelőtt – körét pedig a Pirelli ultralágy abroncsaival futotta meg.

A Barcelonában tartózkodó megfigyelők szerint azonban Vettel gyorskörei végén rendre szándékosan belassított, így ennél jobb időre is képes lett volna.

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnok versenyzője nemrég azt mondta, a Ferrari tempója lenyűgöző, így az olasz istálló az idei szezon favoritja. Vettel azonban óvatosan fogalmaz.

„Az autó sokkal jobb, mint tavaly, hiszen megváltoztak a szabályok. Úgy tűnik, rendben vannak a dolgok, de még nagyon korán van” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Ha megnézzük, milyen sok kört tett meg a Mercedes, és visszaemlékezünk arra, milyen lassúak szoktak lenni a teszteken, és mennyit szoktak feljavulni a versenyekre… világos a helyzet.”

„Nagyon gyorsak a hosszú etapokon. Őket kell legyűrnünk. Nekünk még nem igazán számít, hol állunk most, folyamatosan fejlődünk. Keményen kell dolgoznunk, és tudjuk, hogy javulnunk kell.”

Arra a kérdésre, hogy a Ferrari a tervek szerint halad-e programjával, Vettel elárulta, délelőtt egy incidens miatt volt mit bepótolni.

„Volt egy kis kicsúszásom, ez egy kis időnkbe került. Szerettünk volna több kört megtenni mostanra, de a délutánunk még jól alakulhat, és holnap is jó napot zárhatunk.”

Hirdetés

„De még bőven van tennivalónk. Sok minden van még a listánkon, egy kicsit talán le vagyunk maradva, sok mindent kell még kipipálnunk.”

Amikor arról kérdezték, miért lassított rendszeresen az utolsó szektorban, Vettel kifejtette: „Nem mindig volt szándékos. Próbáljuk teljesíteni a programunkat, néha kicsit gyorsabban megyünk, máskor kicsit lassabban.”

„Délelőtt láthatták, mit próbálgattunk – gyorsabbak voltunk, mint a hét eddig eltelt részében, és múlt héten. Teljesen világos. Nemcsak a köridő számít,

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!