Vettel: Nem aggódom, mert ezzel az autóval bajnokok lehetünk - F1VILÁG.HU

Vettel: Nem aggódom, mert ezzel az autóval bajnokok lehetünk

HIRDETÉS
Fotó: Shell

Habár az Azeri Nagydíjat követően elveszítette a vezetést a bajnoki összetettben, Sebastian Vettel nem aggódik, elmondása szerint ugyanis bebizonyosodott, hogy versenyautójuk kellően jó ahhoz, hogy a világbajnoki címért harcoljanak 2018-ban.

Vettel a szezon első négy versenyéből kettőt megnyert, ám miután Bakuban csak a 4. helyen ért célba, Lewis Hamilton pedig győzött, 4 pontos hátrányba került a brittel szemben a ponttáblázaton.

A négyszeres világbajnok viszont „egyáltalán nem aggódik”, hiszen úgy érzi, a Ferrari már minden körülmények közepette képes felvenni a versenyt a Mercedesszel.

„A legfontosabb dolog, hogy remek autónk van” – mondta Vettel.

„Olyan autónk van, amellyel jól tudunk dolgozni az időmérőn. És ha előre tudjuk kvalifikálni magunkat, a győzelemért harcolhatunk – mert jó a tempónk a versenyen is.”

„Egyáltalán nem aggódom, mert teljesen más a helyzet, mint tavaly, amikor is az év nagy részében egyszerűen nem voltunk elég versenyképesek az időmérőkön. Ráadásul a szezon későbbi szakaszában már a versenyeken sem voltunk elég jók ahhoz, hogy összejöjjön a diadal.”

„Ha viszont elég gyorsak vagyunk, meg tudjuk csinálni. A mostani verseny valakinek jól alakult, másnak kevésbé. Valtterinek [Bottas] például nagyon rosszul, mert ez az ő győzelme volt. De így megy ez. Ahogy mondtam, nem aggódom, mert az autónk elég jó. Csupán meg kell bizonyosodnunk arról, hogy így is marad.”

Vettel a bakui verseny végén egy bátor manőverrel megpróbálta megelőzni Bottast, az előzés azonban rosszul sült el, és végül visszacsúszott a 4. helyre.

„Könnyű azt mondani, hogy nem volt jó manőver, és nem működött. De meg kellett próbálnom, és meg is próbáltam – de nem jött be. Azért próbálkoztam, mert láttam a rést – elvégre én vagyok a kapitány a fedélzeten! Egyszerűen nem jött be…”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!