Vettel nem akarta veszélybe sodorni Buttont - F1VILÁG.HU

Vettel nem akarta veszélybe sodorni Buttont

HIRDETÉS

Sebastian Vettel, a Red Bull Racing immáron kétszeres világbajnoka újságíróknak nyilatkozva Suzukában elárulta, nem állt szándékában veszélybe sodorni a Japán Nagydíj rajtjánál a futamot később megnyerő Jenson Buttont.


Sebastian Vettel, a Red Bull Racing immáron kétszeres világbajnoka újságíróknak nyilatkozva Suzukában elárulta, nem állt szándékában veszélybe sodorni a Japán Nagydíj rajtjánál a futamot később megnyerő Jenson Buttont.

Vettel az első, Button pedig a második pozícióból várhatta a piros lámpák kialvását vasárnap. A két versenyző az első kanyarig szoros csatát vívott egymással, és a Red Bull versenyzője a fűre is leszorította mclarenes riválisát.

Az esetet később a versenybírók is vizsgálták, végül azonban úgy döntöttek, nem helyeznek kilátásba semmiféle szankciót.

Vettel elmondta, nem látta Buttont, és esze ágában sem volt veszélybe sodorni riválisát.

„Kérdezzék csak meg Fernandót [Alonso], szerintem az F1-es autók tudnak menni a füvön két kerékkel…” – mondta Vettel nevetve egy interjúban, utalva a Monzában történtekre, amikor ő két kerékkel a füvön előzte meg a Ferrari versenyzőjét.

„Nem akartam leszorítani Buttont a fűre. Valójában úgy gondoltam, jól sikerült a rajtom. Tudtam, hogy nem lett tökéletes, de tudtam, hogy elég jó volt, mert sikerült elhúznom Lewistól [Hamilton].”

„Amikor megálltam a rajtkockában, és amikor kialudtak a fények, nem láttam Jensont. A referenciapont igazából Lewis volt. Azt gondoltam, Jenson talán nem jött el olyan jól, hiszen a piszkos oldalról rajtolt, szóval természetes módon elkezdtem jobbra húzódni. Szerintem ez mindannyiunk vérében van, amikor a pole-ból rajtolunk – megpróbálunk belülre húzódni, hogy biztosra menjünk.”

„Aztán megláttam őt, láttam, hogy nincs sok hely, és hogy egy kicsit a fűre szorult, így nyilvánvalóan el kellett vennie. De már beszéltem vele közvetlenül a verseny után, és természetesen nem állt szándékomban veszélybe sodorni őt.”

A McLaren versenyzője, Jenson Button az esettel kapcsolatban elmondta, igencsak nyugtalanító pillanatokat élt át, de elfogadja a német versenyző magyarázatát.

Hirdetés

„Én jól rajtoltam, Seb nem, és szerintem azonnal észrevette, hogy nem sikerült olyan jól a start számára, így elkezdett befelé húzódni” – mondta a McLaren versenyzője.

„Annyi KERS-et használtam, amennyit csak tudtam, hogy elmenjek belül, ő pedig csak húzódott át, egyre csak jött és jött. Azt gondoltam, majdcsak abbahagyja, hiszen félig mellette voltam. De nem állt meg, szóval a fűre kényszerültem és vissza kellett vennem. Muszáj volt, mert elég nagy csattanás lett volna az első kanyar előtt.”

„Kicsit meglepődtem. Azt mondta, nem látott egészen addig, amíg be nem soroltam. És ha ez igaz, akkor ennyi, előfordul az ilyen.”

„Akkor úgy éreztem. Sok volt az adrenalin. Azóta beszéltem Sebbel, ő pedig azt mondta, nem látott egészen addig, amíg ki nem hajtottam a fűre. Remélem, hogy nem hazudik, szóval elfogadom a magyarázatát. Mindannyian kemények vagyunk a másikkal. Nehéz megtalálni a határokat.”

„A fontos dolog az, hogy a versenyen megvertem őt és megnyertem a futamot. De szeretnék gratulálni neki, hiszen nagyszerű szezont teljesít!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!