Vettel: Nem akartam veszélybe sodorni Lewist - F1VILÁG.HU

Vettel: Nem akartam veszélybe sodorni Lewist

HIRDETÉS
GP CINA F1/2017

Közleményben kért elnézést mindenkitől az Azerbajdzsáni Nagydíjon mutatott viselkedéséért a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.

A német versenyzőt ma, Párizsban hallgatta meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke azok után, hogy Bakuban szándékosan nekihajtott Lewis Hamilton versenyautójának, mert azt gondolta, bajnoki riválisa „féktesztelte” őt a biztonsági autó pályán tartózkodásának idején.

Vettel Párizsban elnézést kért a történtekért, vállalta a felelősséget, ezért az FIA nem helyezett kilátásba súlyosabb büntetést.

A német versenyző hétfőn este közleményt adott ki, melyben kifejtette, személyesen fog bocsánatot kérni Lewis Hamiltontól, és ígéretet tett arra, hogy a jövőben megfelelő módon képviseli majd a Forma-1-et.

„Az újraindítás körében Lewis meglepett engem, emiatt nekiütköztem a versenyautójának” – magyarázta kiadott közleményében a történteket Vettel.

„Visszatekintve nem gondolom úgy, hogy rossz szándék vezérelte. A verseny hevében túlregáltam a dolgot, ezért szeretnék közvetlenül is bocsánatot kérni Lewistól, mint ahogy mindenkitől, aki nézte a versenyt. Tudom, hogy nem mutattam jó példát.”

„Nem állt szándékomban veszélybe sodorni Lewist, de megértem, hogy veszélyhelyzetet teremtettem. Ezért pedig bocsánatot szeretnék kérni az FIA-tól. Elfogadom és tiszteletben tartom a döntést, ami a mai, párizsi meghallgatáson született, mint ahogy azt is, amit a bakui stewardok hoztak velem szemben.”

„Imádom ezt a sportot, és szeretném oly módon képviselni, hogy az jó példával szolgáljon a jövő generációinak.”

Vettel az FIA-val kötött megállapodás részeként vállalta, hogy a jövőben személyesen vesz részt a szövetség edukációs tevékenységeiben a különböző alsóbb kategóriákban – például a Forma-2-es bajnokságban, a Forma-3-as Európa-bajnokságon, valamint az FIA Forma-4-es bajnokságában.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!