Vettel: Nem bánom, hogy megpróbáltam megelőzni Bottast

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari, Baku 2018

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, egyáltalán nem bánta meg, hogy néhány körrel a leintés előtt egy határozott manőverrel megpróbálta megelőzni az élen autózó Valtteri Bottast.

Vettel a pole pozícióból vágott neki a vasárnapi Azeri Nagydíjnak, és jó ideig kontroll alatt tartotta a versenyt, ám amikor a két Red Bull balesete miatt beküldték a biztonsági autót, a bokszkiállását meglehetősen későre időzítő Valtteri Bottas az élen tudott maradni.

Vettel az újraindítás után rögtön megpróbálta megelőzni a finnt, ám elfékezte magát a célegyenes végén, és visszacsúszott jó néhány pozíciót.

A Ferrari versenyzője végül a 4. helyen ért célba, miután Bottas egy defekt miatt kiesett. Vettel elárulta, egyáltalán nem bánja, hogy megpróbálta megelőzni a Mercedest.

„Nem. Örülök, hogy megpróbáltam, persze annak már kevésbé, hogy nem jött össze. De meg kellett próbálnom” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Nem gondolom azt, hogy túlzottan optimista voltam, hogy bevetődtem belül. De egy kicsit csapdába kerültem, mert nem láttam, hol is vagyok az 1-es kanyarhoz viszonyítva.”

„Nyilván láttam a kanyart, de a referenciapontok jobb oldalt vannak, ott van egy kerékvető, illetve a jelzések a falon. Balra nehéz referenciapontokat találni, csak a fal és a korlát van ott.”

„Amint belülre húzódtam, blokkoltak a kerekeim. Nem voltam elkésve, máskülönben nem is tudtam volna befordulni. Végül éppen csak sikerült.”

„Alapvetően erős versenyt futottam, de néha előfordulnak ilyenek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!