Vettel nem elégedett, de nem aggódik - F1VILÁG.HU

Vettel nem elégedett, de nem aggódik

HIRDETÉS
170049_spa

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel azt mondja, a Spanyol Nagydíj pénteki szabadedzésein nem mindig érezte úgy, hogy ő a „kapitánya” Ferrarijának.

A német versenyző mindkét tréningen a negyedik helyen zárt, miután délelőtt és délután is alulmaradt a Mercedes duójával, valamint csapattársával, Kimi Räikkönennel szemben.

Az első tréningen ráadásul egy műszaki probléma miatt némi pályaidőt is veszített, így a mai edzésnapja nem feltétlenül volt ideális.

„Nem vagyok elégedett” – mondta a Ferrari versenyzője újságíróknak.

„Küszködök egy kicsit azzal, hogy megtaláljam a ritmust. Küszködök a körülményekkel – magammal talán jobban, mint az autóval.”

„Nem minden állt össze, nem voltam túl elégedett, de érzem, hogy az autó gyors, ez pedig jó. Nem aggódom, egyszerűen csak nem vagyok elégedett azzal, ahogy alakult a napom.”

„Nem voltam olyan érzésem, hogy én vagyok a kapitány a fedélzeten. Néha valaki más vezette a hajómat, de remélem, hogy bárki is volt az, holnapra eltűnik!”

A világbajnoki éllovas hozzátette, mindenki küszködött ma a gumikkal, és egyetért azzal, hogy a Pirelli túl kemény abroncsokat választott erre a hétvégére.

„Elég sokkoló volt a mai nap a hosszú etapokat tekintve. Mindenki küszködött a körülményekkel. Én a közepes gumikkal voltam kint, és eléggé csúszott – nagyon érdekes.”

Hirdetés

„Mások pedig a degradációvala küszködtem a lágy gumikon. Alapvetően a gumik túl keménynek tűnnek. Nem tudom, miért. Szerintem Barcelona mítosza az ok, a Pirelli talán egy kicsit megijedt.”

„Vasárnapra majd lenyugszanak a kedélyek, a pálya is felgumizódik, szóval rendben lesz.”

Vettel hozzátette, örül annak, hogy látszólag ismét a Mercedes és a Ferrari küzdelméről szól majd a hétvége.

„Úgy tűnik, ismét köztünk dől el a dolog. De szerintem maradt még idő a pályán, amit még nem sikerült összekaparnom, szóval ma este megnézem, mit tehetek.”

„Azt nem tudom, ki hozta a legtöbb fejlesztést, de szerintem nem is ez számít. Az számít, ki hozta a legtöbbet. Én elégedett vagyok a mi újításainkkal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!