Vettel: Nem érdekel a McLaren ajánlata - F1VILÁG.HU

Vettel: Nem érdekel a McLaren ajánlata

HIRDETÉS

Sebastian Vettel nem gondolkodik a McLaren ajánlatán, ugyanis számára most az a legfontosabb, hogy a Red Bull mielőbb visszatérjen nyerő formájához és ismét bajnoki esélyessé lépjen elő.


Sebastian Vettel nem gondolkodik a McLaren ajánlatán, ugyanis számára most az a legfontosabb, hogy a Red Bull mielőbb visszatérjen nyerő formájához és ismét bajnoki esélyessé lépjen elő.

A McLaren nem titkoltan azt célozta meg, hogy megszerezze Vettelt és Fernando Alonsót a jövő évre, mikor a csapat motorpartnereként visszatér a Honda a Forma-1-be.

Alonso már korábban cáfolta a híreszteléseket, melyek szerint gondolkodna a McLaren ajánlatán, és kijelentette, hogy semmi oka nincs arra, hogy elhagyja a Ferrarit, míg Vettel csütörtökön Monzában jelentette ki, hogy jelenleg csakis a Red Bull feltámadására koncentrál.

Vettel egyébként is szerződésben áll a jövő év végéig, így semmi oka nincs arra, hogy sürgesse a döntést jövőjével kapcsolatban.

„Már Spában is nagyon sokat beszéltünk erről csütörtökön és azt is lehetett hallani, hogy 150 millió dollárért három évre szerződést kötöttem (a McLarennel)” – mondta Vettel.

„Azt gondolom, hogy ez normális, hogy híresztelések kapnak szárnyra, de ez semmit nem változtat azon, hogy min dolgozol nap, mint nap. Természetesen nem állunk ott, ahol állni szeretnénk, főleg magamról beszélek, szóval nagyon sok munka áll előttünk, és most ez van a fő fókuszban.”

Arra a kérdésre, hogy szükségesnek látja-e az új kihívást, hogy fenntartsa a motivációját, Vettel így felelt: „Azt gondolom, hogy nagyon is sok kihívás van számomra jelen pillanatban, hogy őszinte legyek.”

„A helyzetem nem változott. Elégedett vagyok, ahol vagyok. Azonban soha nem tudhatod, hogy mit hoz a holnap. Jelen pillanatban nem érzem annak a szükségességét, hogy valami mást csináljak.”

Vettel azt is elmondta, hogy nem tart a technikai vezetői poszton lévő Adrian Newey háttérbe vonulásától, illetve attól sem riad vissza, hogy a régóta őt szolgáló versenymérnöke, Guillaume Rocquelin egy sokkal központibb szerepet kap a csapaton belül a jövőben.

Hirdetés

„Ez teljesen normális dolog, hogy az emberek változtatják a pozíciójukat” – mondta.

„Adrian egy nagyon hasznos csapattag volt az elmúlt években, és még lesz is a jövőben, de vannak más szakemberek, nagyon ügyes mérnökök, akik csatlakoztak hozzánk és minket erősítenek.”

„Rocky pozíciót vált, de nem hagy el minket, szóval a jövőben is hasznosítjuk a tudását.”

„Nem feltétlenül rossz dolog, ha a csapaton változtat az ember, mert új dolgok jöhetnek, új kihívásokkal együtt, hiszen más emberekkel dolgozol együtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!