Vettel nem érzi kirekesztettnek magát - F1VILÁG.HU

Vettel nem érzi kirekesztettnek magát

Bár a szezon végén elhagyja a Red Bull csapatát, Sebastian Vettel elárulta, egyáltalán nem érzi azt, hogy a Milton Keynes-i alakulatnál idegenként kezelnék őt.


Bár a szezon végén elhagyja a Red Bull csapatát, Sebastian Vettel elárulta, egyáltalán nem érzi azt, hogy a Milton Keynes-i alakulatnál idegenként kezelnék őt.

A négyszeres világbajnok utolsó versenyét futja Abu Dhabiban az osztrák csapat színeiben, jövőre ugyanis már a Ferrarinál folytatja Forma-1-es pályafutását – bár ezt hivatalosan még mindig nem jelentette be a maranellói istálló.

És bár a váltás miatt a Red Bull a jövő évi autóval kapcsolatos fejlesztésekből kivonta Vettelt, a német nem érzi úgy, hogy kívülállóként kezelnék.

„Elég régóta vagyok már tagja ennek a csapatnak ahhoz, hogy tudjam, mi a helyzet, szóval nem rekesztenek ki” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Öt év után az ember megismer mindenkit, és azt gondolom, kölcsönös bizalom van köztünk. Természetesen a jövő évi autóval kapcsolatos dolgokat nem beszélik meg velem, de ez teljesen normális. Ugyanakkor itt is lesz olyan, amit tesztelünk a pályán, és ami hasznos lesz a csapatnak jövőre is.”

„A csapat szempontjából a legjobb megoldás az, ha mindkét autót felhasználja a tesztelésre. Természetesen, ha bármiféle titokról lenne szó, nem tudnék róla azok után, hogy bejelentettem a távozásom. De nem rekesztettek ki, szóval nem érzem úgy, hogy csak púp vagyok a hátukon.”

Habár a Ferrari jelenlegi formáját tekintve Vettelre komoly kihívások várnak a jövőben, a német nem aggódik.

„Én mindig megpróbálom a tőlem telhető legjobbat nyújtani, lépésről-lépésre haladni. Kívülről mindig nehéz megítélni a teljesítményt, épp ezért sokkal könnyebb tudni, mi a helyzet a saját csapatodon belül. Hogy mások mit csinálnak, azt nehéz megmondani.”

„Ott van például a Williams: a kívülállók nehezen tudják csak megmondani, mit művelnek pénteken: csak lassúak, és szerencséjük van sokszor – amit kétlek –, vagy valami teljesen mást csinálnak, ezért szombathoz képest nem mutatják ki a foguk fehérjét.”

Hirdetés

„Szóval nem hinném, hogy sok értelme van az ehhez hasonló dolgokon rágódni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!