Vettel: Nem hiszem, hogy ekkora lesz az előnyünk

Fotó: Bahrain GP
Fotó: Bahrain GP

Csapattársa, Kimi Räikkönen mögött a második helyen zárta a Bahreini Nagydíj pénteki edzésnapját Sebastian Vettel, aki bár elégedett, nem gondolja azt, hogy fél másodperces előnyben lesznek a Mercedesszel szemben.

Vettel a második szabadedzést követően újságíróknak nyilatkozva elárulta, magabiztosan várja a folytatást, hiszen sokkal jobban indult a hétvége, mint két hete Ausztráliában, ahol végül nyerni tudott.

A Ferrari esélyeit ráadásul növeli, hogy Lewis Hamilton váltócsere miatt rajtbüntetést kap majd Bahreinben.

„Eddig minden rendben, pénteken nem voltak problémáink” – mondta Sebastian Vettel.

„Az egyensúllyal viszont nem vagyok teljesen elégedett, ezen még dolgoznunk kell. Meg lennék lepve, ha meg tudnánk tartani ezt az előnyt a Mercedesszel szemben. A pénteki eredmények megtévesztőek, mert mindenki csinálja a saját programját. Számomra fontos, hogy sokat tudtunk körözni. És az is, hogy az autó jobbnak tűnik, mint a melbourne-i hétvége pénteki napján.”

„A gumik eléggé túlmelegszenek, még akkor is, amikor napnyugta után vezetünk, a pálya ugyanis forró marad. Ez pedig megváltoztatja az autó egyensúlyát is. Viszont ez mindenkire vonatkozik. Csúszkálunk egy kicsit – és szerintem az nyer vasárnap, aki a legkevésbé csúszkál.”

„Természetesen reméljük, hogy előnyben leszünk szombaton, de nem szabad túlságosan hinni a pénteki köridőknek. Az egyensúly elég hullámzó volt. Ausztráliában az első tengely tapadása nem volt az igazi az első edzéseken – ez most jobb volt. A hosszú etapjaim rendben voltak, semmi több. Hogy a többiek mit csináltak, nem tudjuk. Így nem is igazán vagyok biztos abban, hol áll pontosan a Ferrari.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek