Vettel nem ijedt meg a McLaren tempójától - F1VILÁG.HU

Vettel nem ijedt meg a McLaren tempójától

HIRDETÉS

Nem aggódik a McLaren pénteki tempója miatt a Red Bull kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.


Nem aggódik a McLaren pénteki tempója miatt a Red Bull kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.

Jenson Button és Lewis Hamilton az élen zárta a Német Nagydíj első szabadedzését, miközben a címvédő csupán tizenkettedik lett – legjobb köreiket mindhárman a még viszonylag száraz pályán futották meg.

Vettel elmondta, bár valóban erősnek tűnik a McLaren, nem aggódik.

„Délelőtt nagyon versenyképesnek tűntek, ez kétségtelen” – mondta Vettel.

„Mi nem tudtunk ilyen tempót diktálni, de nem is voltunk elégedettek az első edzésen. Még csak péntek van, nehéz következtetéseket levonni. A McLaren Silverstone-ban is versenyképesnek tűnt, de aztán végül nem zártak jó hétvégét. Várnunk kell holnapig.”

A Red Bull másik versenyzője, Mark Webber elmondta, a változékony időjárás miatt nehéz megjósolni, miképp alakulnak az erőviszonyok Hockenheimben.

„Az időjárást nem irányíthatjuk, és elég nehéz dolga van ilyen körülmények között mindenkinek a beállítások tekintetében” – fogalmazott a rutinos versenyző.

„Amikor a pálya ilyen gyorsan változik – gyakorlatilag minden körben –, a köridők is folyamatosan változnak, és a versenyzők elég következetlenek ebben a tekintetben. Sok kört megtettünk, és amit lehetett, kihoztunk ebből a két szabadedzésből.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!