Vettel: Nem jelent extra nyomást a hazai pálya - F1VILÁG.HU

Vettel: Nem jelent extra nyomást a hazai pálya

HIRDETÉS

Sebastian Vettel úgy gondolja, hogy hazai közönsége nem helyez rá extra nyomást a hétvégi Német Nagydíjon, ahol elsődleges célja egyértelműen a győzelem lesz.


Sebastian Vettel úgy gondolja, hogy hazai közönsége nem helyez rá extra nyomást a hétvégi Német Nagydíjon, ahol elsődleges célja egyértelműen a győzelem lesz.

„Az a tény, hogy a következő versenyemet hazai közönség előtt kell teljesítenem, nem jelent extra nyomást számomra” – mondta a német pilóta az Autosport magazinnak.

„Ha valamit, akkor extra motivációt jelent a hazai pálya, hiszen egy-két tizedet is találhatok magamban, illetve az autóban, szimplán a rajongók támogatásának köszönhetően.”

„Egy erős autóval rendelkezünk, és egy látványos versenyt kell tudnunk teljesíteni. A hazai versenyeden számos rajongód van a lelátókon, akik csak miattad mennek ki a pályára, és csak neked szorítanak, ami egy olyan érzés, amit nem lehet elfelejteni.”

Vettel nagyon keményen készül a hétvégére, nem csak azért, mert vissza akar vágni az elmúlt futamon történtekért, hanem azért is, mert még soha nem nyert hazai közönsége előtt, és tudja, hogy erre minden esélye megvan az idei Német Nagydíjon.

A Red Bull versenyzője azt is elárulta, hogy megvan a tisztes távolság közte és csapattársa, Mark Webber között, de ebben nincs semmi különös, az élcsapatoknál ez nem szokatlan dolog.

„Megvan a tisztes távolság köztünk” – mondta Vettel még a hét elején a Der Spiegel magazinnak.

„A legfontosabb a csapat, de a versenyzők általában igen önfejűen látják a dolgokat. Viszont azokon a dolgokon, amiken kell, együtt dolgozunk, hogy előrébb vigyük a csapatot.”

„Egyébként pedig mindenki saját magára koncentrál, és azon van, hogy előnybe kerüljön a másikkal szemben, de ez így van rendjén, ebben nincsen semmi különleges.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!