Vettel: Nem kell tanácsokat adnom Mick Schuminak

Fotó: Race of Champions
Mick Schumacher (GER) talks with Sebastian Vettel (GER) during the Race of Champions on Sunday 20 January 2019 at Foro Sol, Mexico City, Mexico
A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint egyáltalán nincs szükség arra, hogy tanácsokkal lássa el a Forma-1-be készülő Mick Schumachert.

Az ifjú német idén a Forma-2-es sorozatban versenyez majd a Prema színeiben, nemrég azonban bekerült a Ferrari akadémiájára, és jó eséllyel már idén F1-es autót tesztelhet.

Schumacher célja természetesen az F1-be kerülés, és mivel bekerült a Ferrarihoz, adja magát, hogy a négyszeres világbajnok Vetteltől tanuljon.

Vettel viszont azt mondja, Schumachernek nincs szüksége az ő tanácsaira – az lesz a legjobb, ha mindent saját maga tapasztal meg.

„Nem fogok tippeket adni neki, hogy hogyan vezessen. A legjobb az lesz számára, ha saját maga gyűjt tapasztalatokat” – mondta a négyszeres világbajnok a Bildnek.

„Amúgy sem kell elmondanom neki azt, hogy milyen magasak az elvárások vele szemben. Senkinek sem kell. Egyszerűen azt remélem, hogy eljön az ideje annak, hogy a Forma-1-be lépjen saját tempója miatt – nem kell siettetnie a dolgokat. És szerintem el fogja érni.”

Vettel elárulta, komoly szerepe volt abban, hogy a Ferrari egyik fejlesztőversenyzője 2019-re honfitársa, Pascal Wehrlein lett.

„Nem én írtam alá a szerződését” – mondta nevetve Vettel.

„De amikor előjött a szimulátorversenyzők témaköre, megemlítettem a nevét. Jól kijövök Pascallal, és megvan benne a potenciál. Meggyőződésem, hogy segíteni fogja a fejlődésünket.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!