Vettel: Nem kell tanácsokat adnom Mick Schuminak

Fotó: Race of Champions
Fotó: Race of Champions
A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint egyáltalán nincs szükség arra, hogy tanácsokkal lássa el a Forma-1-be készülő Mick Schumachert.

Az ifjú német idén a Forma-2-es sorozatban versenyez majd a Prema színeiben, nemrég azonban bekerült a Ferrari akadémiájára, és jó eséllyel már idén F1-es autót tesztelhet.

Schumacher célja természetesen az F1-be kerülés, és mivel bekerült a Ferrarihoz, adja magát, hogy a négyszeres világbajnok Vetteltől tanuljon.

Vettel viszont azt mondja, Schumachernek nincs szüksége az ő tanácsaira – az lesz a legjobb, ha mindent saját maga tapasztal meg.

„Nem fogok tippeket adni neki, hogy hogyan vezessen. A legjobb az lesz számára, ha saját maga gyűjt tapasztalatokat” – mondta a négyszeres világbajnok a Bildnek.

„Amúgy sem kell elmondanom neki azt, hogy milyen magasak az elvárások vele szemben. Senkinek sem kell. Egyszerűen azt remélem, hogy eljön az ideje annak, hogy a Forma-1-be lépjen saját tempója miatt – nem kell siettetnie a dolgokat. És szerintem el fogja érni.”

Vettel elárulta, komoly szerepe volt abban, hogy a Ferrari egyik fejlesztőversenyzője 2019-re honfitársa, Pascal Wehrlein lett.

„Nem én írtam alá a szerződését” – mondta nevetve Vettel.

„De amikor előjött a szimulátorversenyzők témaköre, megemlítettem a nevét. Jól kijövök Pascallal, és megvan benne a potenciál. Meggyőződésem, hogy segíteni fogja a fejlődésünket.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek