Vettel: Nem lesz könnyű dolga a Red Bullnak - F1VILÁG.HU

Vettel: Nem lesz könnyű dolga a Red Bullnak

HIRDETÉS

Nem bízza el magát a 2011-es szezon előtt a Red Bull Racing regnáló világbajnoka, Sebastian Vettel. A német versenyző szerint csapatának keményen kell dolgoznia, hiszen riválisaik könnyen meglóghatnak.


Nem bízza el magát a 2011-es szezon előtt a Red Bull Racing regnáló világbajnoka, Sebastian Vettel. A német versenyző szerint csapatának keményen kell dolgoznia, hiszen riválisaik könnyen meglóghatnak.

Az osztrák istálló kedden reggel, Valenciában rántotta le a leplet idei versenyautójáról, mely az RB7-es kódjelet viseli. A csapat eztán azonnal meg is kezdte annak tesztelését a Ricardo Tormo versenypályán. Vettel a prezentációt követően elmondta, természetesen magabiztosan várják az új szezont, ám két lábbal a földön járnak.

“Nagyon büszkék vagyunk arra, amit elértünk és senki sem veheti el tőlünk, szóval nagy motivációt jelent. Most viszont 4 tesztsorozat és 20 verseny áll előttünk” – mondta Vettel.

“Mindenki a nulláról kezdi az évet, így mindenkinek ugyanakkora esélye van arra, hogy megnyerje a bajnokságot az idei évben. Hosszú és kemény csata lesz, így nagyon oda kell figyelnünk, de a motiváció nem jelent gondot. Azt hiszem, sportemberként természetes, hogy már a következő nagy dolog elérésére gondolunk.”

“Természetesen nehéz helyzetben vagyunk, talán nehezebbe, mint tavaly, amikor kijelentettük, hogy ‘rendben, koncentráljunk és harcoljunk a bajnoki címért’. Az idei egy teljesen más történet.”

Vettel hozzátette, muszáj előrelépéseket tenniük, hiszen riválisaik is folyamatosan fejlesztik autóikat. A német tehetség azonban nem mert jóslatokba bocsátkozni a várható hieararchiát illetően, hiszen – mint mondta – akár egy verseny alatt is fordulhat majd a kocka.

“Meg kell védenünk a bajnoki címet, fejlődnünk kell tavalyi önmagunkhoz képest, különben a többiek lehagynak minket. Koncentráltnak kell maradnunk és minden nap tanulnunk kell valami újat. A többi csapat is erre törekszik, megpróbálnak jobbak lenni, szóval ha úgy állunk hozzá az idei évhez, mint a tavalyihoz, akkor nem fogunk előrelépni, szóval javulnunk kell.”

“A világbajnoki címet nem adják könnyen. Nagyon sok versenyünk lesz idén és sok minden változhat az idény során. Szóval ha az egyik leggyorsabb autóval kezded a szezont, előfordulhat, hogy az év második felére egy olyan autód lesz, ami nem elég gyors, szóval nehéz jósolni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!