Verstappen vs. Ocon

Vettel: Nem leszek kedvezményezett a Red Bullnál

A Red Bull Racing világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel kijelentette, az, hogy 2014-ben Daniel Ricciardo lesz a csapattársa, nem jelenti azt, hogy elsőszámú státuszt élvez majd a Milton Keynes-i alakulatnál.


A Red Bull Racing világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel kijelentette, az, hogy 2014-ben Daniel Ricciardo lesz a csapattársa, nem jelenti azt, hogy elsőszámú státuszt élvez majd a Milton Keynes-i alakulatnál.

A címvédő gárda a hét elején jelentette be, hogy a szezon végén távozó Mark Webber helyét a Toro Rossótól érkező Ricciardo veszi majd át.

A Red Bull a lotusos Kimi Räikkönennel is tárgyalásokat folytatott, végül azonban a fiatal ausztrál mellett döntött.

A bejelentést követően természetesen sokan arról kezdtek el találgatni, vajon Vettelnek könnyebb dolga lesz-e 2014-ben, ha meg akarja nyerni a bajnoki címet. A német azonban kijelentette, nem lesz kedvezményezett a Red Bullnál.

„Semmi értelme vezéregyéniségről beszélni” – mondta a 26 esztendős versenyző a Marca című spanyol lapnak nyilatkozva.

„Minden csapatnál két pilóta van, mindkettő hasonló lehetőségeket kap, de végül csak egy lehet a győztes. Manapság a Forma-1-ben elég elavultnak számítanak az «elsőszámú versenyző» és a «másodhegedűs» kifejezések.”

„Valójában nem nagyon számít, ki a csapattársad. Ami fontos, hogy integrálódjon a csapatba, szóval mindannyian ugyanabba az irányba induljunk el.”

Vettel öt éve csapattársa az ausztrál Webbernek, amikor pedig arról kérdezték, meglepi-e valamiféle ajándékkal a távozó versenyzőt, így felelt.

„Talán egy doboz csokival” – mondta nevetve, majd hozzátette: „Őszintén szólva mindannyian nagyon sikeresek voltunk együtt, és ő egy olyan versenyző, akit nagyon nehéz volt megverni. Nagyon sokat hozzátett ehhez a csapathoz, szóval nagyon sok pozitív dolog van vele kapcsolatban. Több pozitív, mint negatív.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Rengeteg újítás felkerült a Renault autójára

Már a barcelonai teszt első napján rengeteg új elemet pályára vitt a Renault Forma-1-es csapata – a múlt heti bemutatón látott versenyautó jelentősen átalakult az előszezoni tesztekre.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Friss hírek