Vettel: Nem lesznek álmatlan éjszakáim a hibám miatt

Fotó: Hockenheimring
Fotó: Hockenheimring

Az élről esett ki hazai versenyén, a Német Nagydíjon a Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel, aki így elveszítette a vezetést a világbajnoki pontversenyben is Lewis Hamiltonnal szemben.

Vettel a pole pozícióból vághatott neki a hockenheimi versenynek, ám amikor a futamon megérkezett az eső a pálya fölé, a vizes aszfalton elkövetett egy hibát, ami miatt a gumifalnak csúszott, és nem tudta folytatni a versenyt.

Mivel riválisa, Lewis Hamilton végül a 14. helyről startolva győzött, Vettel az összetett pontversenyben is visszacsúszott, hátránya 17 pont a brittel szemben.

Vettel a verseny után a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva elárulta, természetesen csalódott, ám nem lesznek álmatlan éjszakái hibája miatt.

„Ott voltam a gumifalban, és rá kellett jönnöm, hogy onnan nincs kiút…” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Nem hiszem, hogy olyan nagy hiba volt, de hatalmas hatással volt a versenyre, hiszen kiestünk. De nem olyasmiről van szó, ami miatt majd nem fogok tudni aludni éjszaka.”

„Persze kiábrándító, mert egészen addig a pontig minden remekül ment – az eső nem kellett volna.”

Bár nem sikerült jó eredménnyel zárni a németországi hétvégét, Vettel bizakodóan várja a folytatást, autója ugyanis szinte minden helyszínen kiváló formában működik.

„Erős autónk van, szóval szerintem magabiztosak lehetünk a folytatást illetően – jobban, mint bárki más. Ez egy nagyon pozitív hétvége volt – ilyesmi pedig megtörténik. Hibáztam, és elnézést kérek a csapattól, mert ők mindent jól csináltak, szóval a dolog az én kezemben volt. Elkövettem egy kis hibát, és ez most nagyon kiábrándító.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!