Verstappen vs. Ocon

Vettel: Nem Massa miatt csúsztam le a pole-ról

A második és a harmadik szabadedzés után Sebastian Vettel az időmérő edzés első két etapjában is egyértelműen a leggyorsabb volt, mégis be kell érnie a második rajthellyel. A címvédő nem volt boldog, de nem okol senkit az elszalasztott pole pozícióért.


A második és a harmadik szabadedzés után Sebastian Vettel az időmérő edzés első két etapjában is egyértelműen a leggyorsabb volt, mégis be kell érnie a második rajthellyel. A címvédő nem volt boldog, de nem okol senkit az elszalasztott pole pozícióért.

Pedig az időmérő edzés közvetítésének végén kiderült, hogy utolsó mért köre előtt Felipe Massára panaszkodott, aki egy kicsit mintha kizökkentette volna ritmusából. Nyilatkozatában azonban leszögezte, nem hibáztatja brazil kollégáját.

„Összességében úgy vélem, elégedettek lehetünk az eredménnyel. Az időmérő első és második etapjában egészen gyorsak voltunk”- kezdte Vettel.

„Az utolsó kísérletem azonban nem sikerült, de nem akarom hibáztatni Felipét. El kellett vennem a gázt mögötte, ami nem ideális, de nem az ő hibája volt. Hamarabb is rájöhettem volna, hogy mit csinál, szóval, ha valaki hibázott, akkor az én vagyok. A második köröm egyszerűen nem volt elég jó. A középső szektorban vesztettem kicsit, holott úgy tűnt, az a szakasz is rendben van ezen a hétvégén.”

Azt azért Vettel is belátja, hogy a második hely még nem a világ vége. „Úgy vélem, a második helyről rajtolni jó dolog. A rajt után hosszú egyenes következik, úgyhogy mindenképpen érdekes lesz a start vasárnap. Ezen a pályán sosem tudhatod, mire számíthatsz. Lehet, hogy harmadikként, negyedikként vagy ötödikként rajtolsz, és a végén az élen végzel.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek