Vettel: Nem reálisak a pénteki eredmények - F1VILÁG.HU

Vettel: Nem reálisak a pénteki eredmények

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel elismerte, hogy egyáltalán nem volt könnyű napja a Ferrarinak az Azeri Nagydíj péntekjén, azonban a folytatás miatt nem aggódik.

Vettel az első szabadedzésen csak a 10. helyen végzett, 2,3 másodperccel maradt el az élen álló Valtteri Bottastól, valamint autójára is panaszkodott a tréning során. A második gyakorláson is csupán a 11. pozíciót szerezte meg a német, azonban elmondta, ezek az eredmények egyáltalán nem a valódi teljesítményüket tükrözik.

„A tiszta eredmény megtévesztő” – nyilatkozta Vettel az edzést követően. „Sosem sikerült ideálisra a gyorsköröm: nem könnyű itt összehozni, a kis hibák nem segítenek. Az edzések alatt viszont jól éreztem magam az autóban.”

„Ami erőt ad, hogy a hosszú etapokon már jobb volt a ritmus. A bakui nem egyszerű pálya, több körre van szükség ahhoz, hogy minden összeálljon. A Red Bull erősnek bizonyult, Kimi pedig azért volt annyival gyorsabb, mert neki sikerült egy tiszta gyorskört teljesítenie, nekem pedig nem.”

Vettel szerint mindenféleképp biztató a Ferrari számára, hogy a hosszú etapos tempójuk rendben volt, és mivel az autóval összességében nem volt probléma ma, úgy gondolja, szombaton jól szerepelhetnek.

„Az első edzésen az egyensúly nem volt rendben, a második edzésre viszont már jobban éreztem magam az autóban. Nagy kell nagy jelentőséget tulajdonítani az eredményeknek, még csak péntek van. Itt minden arról szól, hogy sikerül-e elkapnunk a ritmust. Ma ebbe nekünk egy kicsit több energiát kellett belefektetnünk, mint a többieknek, de nem aggódom.”

„Tudom, hogy jó az autónk, és ezt szombaton is bebizonyíthatom. A hosszú etapokkal elégedettek lehetünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!