Verstappen vs. Ocon

Vettel: Nem reálisak a pénteki eredmények

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel elismerte, hogy egyáltalán nem volt könnyű napja a Ferrarinak az Azeri Nagydíj péntekjén, azonban a folytatás miatt nem aggódik.

Vettel az első szabadedzésen csak a 10. helyen végzett, 2,3 másodperccel maradt el az élen álló Valtteri Bottastól, valamint autójára is panaszkodott a tréning során. A második gyakorláson is csupán a 11. pozíciót szerezte meg a német, azonban elmondta, ezek az eredmények egyáltalán nem a valódi teljesítményüket tükrözik.

„A tiszta eredmény megtévesztő” – nyilatkozta Vettel az edzést követően. „Sosem sikerült ideálisra a gyorsköröm: nem könnyű itt összehozni, a kis hibák nem segítenek. Az edzések alatt viszont jól éreztem magam az autóban.”

„Ami erőt ad, hogy a hosszú etapokon már jobb volt a ritmus. A bakui nem egyszerű pálya, több körre van szükség ahhoz, hogy minden összeálljon. A Red Bull erősnek bizonyult, Kimi pedig azért volt annyival gyorsabb, mert neki sikerült egy tiszta gyorskört teljesítenie, nekem pedig nem.”

Vettel szerint mindenféleképp biztató a Ferrari számára, hogy a hosszú etapos tempójuk rendben volt, és mivel az autóval összességében nem volt probléma ma, úgy gondolja, szombaton jól szerepelhetnek.

„Az első edzésen az egyensúly nem volt rendben, a második edzésre viszont már jobban éreztem magam az autóban. Nagy kell nagy jelentőséget tulajdonítani az eredményeknek, még csak péntek van. Itt minden arról szól, hogy sikerül-e elkapnunk a ritmust. Ma ebbe nekünk egy kicsit több energiát kellett belefektetnünk, mint a többieknek, de nem aggódom.”

„Tudom, hogy jó az autónk, és ezt szombaton is bebizonyíthatom. A hosszú etapokkal elégedettek lehetünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek