Vettel nem tart tőle, hogy Monacóban problémáik lesznek

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője elmesélte, milyen tanulságokat vontak le a Spanyol Nagydíj hétvégéjéből, és a monacói várakozásairól is nyilatkozott.

Vettel Barcelonában nem tudott felállni a dobogóra, miután a Ferrari nem kezelte jól a gumikat a hétvége során – a német versenyző szerint a nagydíjat követő teszt remek időpontban jött számukra, hiszen értékes adatokat és információkat gyűjthettek arról, hogy mi okozta a gondot számukra.

„Azt hiszem, úgy fair, ha észrevesszük, hogy Barcelona nem volt egy erős verseny számunkra” – mondta Vettel. „A szombat még elég jó volt, szoros volt az időmérő, de a versenyen kicsit hátul voltunk. Jó volt, hogy kedden és szerdán lehetőséget kaptunk, hogy újra versenyszituációba kerüljünk, és megértsük a dolgot több kör megtétele által – azt hiszem, éppen ezt is tettük.”

A német pilóta szerint Monacóban nem jöhetnek elő ugyanazok a problémák, amelyekkel Barcelonában találkoztak, mivel egy teljesen más karakterű pályáról van szó.

„De itt ez nem releváns, mert ez egy teljesen különböző pálya, de természetesen előre tekintünk, majd az idő megmondja, hogy helyes irányt választottunk-e” – mondta.

A kérdésre, mik a várakozásai a Monacói Nagydíjat illetően, Vettel így válaszolt: „Nem tudom, meglátjuk. Azt hiszem, a hosszabb tengelytávú autók jók voltak tavaly is. Most nincs ilyen különbség.”

„Az idei autónk, az alapján, amit eddig tapasztaltunk, most is segítségünkre lesz. De nem hiszem, hogy a tengelytáv nagy különbséget hoz majd, a mi autónk pedig nem hosszabb, mint a többieké, szóval rendben kell lennie.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mégsem lesz F1-es verseny Miami belvárosában

Sajtóértesülések szerint a Forma-1 menedzsmentje, illetve a helyi szervezők letettek arról, hogy Miami belvárosában rendezzenek versenyt a jövőben – minderről a Herald számolt be a minap.

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek