Vettel nem tudja, lesz-e esélye a pole pozícióra - F1VILÁG.HU

Vettel nem tudja, lesz-e esélye a pole pozícióra

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Sokat javulhat még a Ferrari csapata az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén – ezt mondja az olasz istálló versenyzője, Sebastian Vettel, azt azonban még nem tudja, hogy a pole-ra lesz-e esélyük szombaton.

A négyszeres világbajnok az 5. legjobb idővel zárta a pénteki nyitónapot Melbourne-ben, elmondása szerint azonban nem teljesen volt elégedett Ferrarijával, így változtattak annak beállításain.

Vettel nem aggódik, biztos ugyanis abban, sok még a potenciál az SF71H kódjelű versenyautóban. A német szoros küzdelemre számít hétvégén.

„Egy picit próbáltunk változtatni az egyensúlyon, mert nem éreztem olyan kényelmesen magam az autóban. Szóval azt hiszem, van még némi teljesítmény a kezünkben” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Nem igazán aggódom, mert tudom, hogyha minden összejön, jobb formában leszünk. Úgy tűnik, szoros a küzdelem, ami jó hír. Holnap összehozhatunk valamit.”

Vettel hozzátette, azt lehetetlen megmondani, hogy a pole-ra esélyük lesz-e szombaton.

„Ezt szerintem túl nehéz nehéz még tudni így a szezon elején. Általában pár verseny után már jobban látni, mennyit fejlődnek a többiek, tudod, hogyan kell szerepelned pénteken, hogy legyen esélyed a pole-ra. Idén viszont egyelőre még minden új, szóval még várnunk kell.”

Vettel említést tett a Ferrari motorjait használó Haasról is, mellyel Romain Grosjean ma a 6. helyen zárt.

„A Haas már Barcelonában is jó benyomást tett. Ma – legalábbis egy körön – meglehetősen jónak tűntek, de mást még nem nagyon láttam. Várnunk kell még, hogy minden kiderüljön. A melbourne-i egy trükkös pálya. Ha nem érzel rá 100 százalékig, elég sok időt veszítesz – és ez hamar visszajön, ha magabiztosnak érzed magad.”

„Ezért a McLarent sem zárnám ki. Nem teszteltek sokat, szóval nehéz megjósolni, hol lesznek majd. Ha szoros a küzdelem, az mindenkinek jó.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!