Vettel: Nem tudom azt mondani, hogy ma győzni fogunk…

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel pontosan tudja, az 5. helyről rajtolva nehéz lesz győznie a mai Amerikai Nagydíjon.

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel pontosan tudja, az 5. helyről rajtolva nehéz lesz győznie a mai Amerikai Nagydíjon.

Vettel Hamiltontól alig lemaradva a 2. legjobb idővel zárt az austini időmérő edzésen, ám egy pénteki szabálytalanság miatt – nem lassított le kellőképpen a piros zászlók meglengetésekor az első edzésen – 3 rajthelyes büntetést kapott.

A német versenyző az időmérő után elárulta, egyrészt örül annak, hogy a Ferrari újra formában van, másrészt pedig csalódott, hogy nem rajtolhat az első sorból.

„Kellemes meglepetés volt ma az, hogy mindketten ennyire versenyképesek voltunk, ha megnézzük, mennyire le voltunk maradva az elmúlt két versenyen” – mondta Vettel.

„Vannak pozitívumok, de ha az ember ilyen közel van, nyilván elöl szeretne lenni. Szóval sajnálatos, hogy a rajtbüntetés miatt nem tudunk ott lenni, ahová tartozunk.”

„Igaz, hogy jó formát nyújtottunk, de még nagy utat kell megtennünk, szóval nem tudom azt mondani, hogy vasárnap nyerni fogunk. Azt gondolom, szoros verseny lesz, és remélem, hogy ugyanilyen erősek leszünk majd, mint most – akkor bármi megtörténhet.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek