Verstappen vs. Ocon

Vettel: Nem úgy állunk, ahogy szeretnénk

Fotó: Bahrain GP
Fotó: Bahrain GP

Nem elégedett a Kínai Nagydíj nyitónapjával a Ferrari világbajnoki éllovasa, Sebastian Vettel.

Az Ausztráliában és Bahreinben győztes német az első sanghaji edzést a 6. helyen zárta, és bár a második gyakorláson 1 tizedre megközelítette az élen végző Lewis Hamiltont, így is csak a 4. legjobb idő lett az övé.

Vettel az edzésnap végén azt mondta, a gumik nem működtek megfelelően a nyitónapon, ezáltal pedig autója is kiszámíthatatlanul viselkedett.

„Nem úgy állunk, ahogy szeretnénk” – mondta a német versenyző, aki alapvetően „nehéz” pénteki edzésnapon van túl.

„A tempónk megvan, de meg kell bizonyosodnunk arról, hogy jól működnek a gumik. Elég vegyes képet festett ma a dolog. Délutánra javult a helyzet.”

Vettel hozzátette, ha a gumik megfelelő tartományon belül működnek, sokat ki tudnak hozni az autóból, ám azt ő sem tudta megmondani, hogy milyen eredményekre számíthatnak az időmérőn és a versenyen.

„Az eredményekből persze még nehéz olvasni. Kemény lesz, de remélem, hogy rendben leszünk. Ha igen, szoros küzdelem vár ránk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek