Vettel: Nincs szükségem pszichológusra, és hiszek még a vb-címben

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel úgy érzi, nincs szüksége pszichológiai segítségre, és továbbra is hisz abban, hogy legyőzheti Lewis Hamiltont.

Vettel hátránya 40 pontra nőtt a világbajnoki összetettben élen álló Hamiltonnal szemben, ráadásul a német idén több látványos hibát is elkövetett.

A Ferrari versenyzője ennek ellenére még mindig hisz abban, hogy megszerezheti a világbajnoki trófeát.

„Még sok van hátra, rengeteg pontot lehet gyűjteni” – idézi a német szavait a Kleine Zeitung.

„Az autónk egyik erőssége, hogy mindenhol jól működik, szóval nem kell attól félnünk, hogy mi jön a folytatásban. Szerintem Oroszországban jobbak leszünk, mint az elmúlt években, szóval még hiszek benne! Tovább fogok harcolni!”

Vettel mindazonáltal azt mondja, még nem gondol a bajnokság végkimenetelére – a szocsi hétvégére fókuszál.

„A Forma-1-ben arról szólnak a dolgok, hogy összerakjuk a kirakó darabkáit” – mondta a ferraris az Auto Bildnek.

„Fontos, hogy a kirakott kép az álmod megvalósulása, a célod beteljesülése legyen. De ettől még össze kell azt rakni.”

Sokan úgy gondolják, Vettel nem tudja kellően jól kezelni a rá nehezedő nyomást.

„Természetesen van rajtam nyomás. De a legtöbbször én helyezem ezt magamra. Szabadidőmben ritkán olvasok a Forma-1-ről – inkább fociról. Nem hagyom, hogy a publikum kritikája elérjen hozzám. De általában a mottóm az, hogy soha nem vagy annyira jó, vagy annyira rossz, mint amennyire az emberek tartanak.”

Vettel kifejtette, nem gondolja úgy, hogy pszichológus segítségére lenne szüksége ahhoz, hogy mentálisan erősebb legyen.

„Nagyon érdekesnek találom ezt, de még nem találkoztam azzal az emberrel, aki segíteni tud nekem ebben. Megvizsgáltam a lehetőséget, szóval nem olyan dologról van szó, ami hidegen hagy, de olyan dolgokat fejlesztettem ki magamnak, amik beváltak számomra.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek