Megosztás:

Vettel: Nyerni szerettem volna...

Vettel a 2. helyen zárt Amerikában.
Vettel a 2. helyen zárt Amerikában. © Scuderia Ferrari

A rajtnál ugyanis sikerült Lewis Hamilton elé kerülnie, Sebastian Vettel végül csak a 2. helyen ért célba a Forma-1-es Amerikai Nagydíjon – így tovább nőtt a német összetettbeli hátránya.

Vettel 3 versennyel a bajnokság vége előtt 66 ponttal van lemaradva bajnoki riválisától, így az esélyei már jóformán csak matematikaiak a világbajnoki címre.

Vettel azt mondja, jó versenyt futott Austinban, ám természetesen győzni szeretett volna.

„A rajtom kiváló volt. Azt hiszem, már Japánban is volt ilyen jó, csak éppen nem volt meg az erő, szóval jó, hogy itt végül nem voltak ilyen jellegű problémák” – fogalmazott a német.

„Jó volt elkapni a ritmust, de pár kör után nagyon elkezdtem küszködni a gumikkal, mert azok túlmelegedtek. Egy kicsit csalódott vagyok, mert nem tudtunk nyerni, pedig szerettem volna.”

Vettel hozzátette, vállalniuk kell a felelősséget azért, hogy az elmúlt időszakban nem tudtak jó eredményeket elérni.

„Jó úton járunk, de minden, ami velünk történt, nem a balszerencse, vagy valami más miatt következett be: azt gondolom, mindenről mi tehetünk, és ezt el kell ismernünk.”

„Voltak versenyek, melyeken erősek voltunk, ám végül nem tudtunk versenyezni, ami még rosszabb. Persze vannak pozitívumok is, de a vasárnapi sem egy olyan eredmény volt, amit szerettünk volna, ezért nem ez volt a legjobb napunk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Habár Max Verstappen megelőzte őt az utolsó körben, Kimi Räikkönen végül mégis dobogóra...

Hozzászólások

( komment)