Vettel: Nyertünk már itt korábban, most is győzhetünk!

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Nem tudta felvenni a versenyt Lewis Hamiltonnal és a Mercedesszel a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzésén Sebastian Vettel, a német azonban biztos benne, harcolhatnak a győzelemért vasárnap.

Vettel csak a 3. rajtkockát szerezte meg a kvalifikáción, jócskán lemaradva a két Mercedestől.

A német versenyzőt bevallottan meglepte a világbajnok istálló formája, Vettel azonban nem adja fel – mindent megtesz a győzelemért.

„Természetesen, úgy gondolom, hogy győzhetünk” – mondta a német versenyző.

„Soha nem tudhatjuk, mi történik. Tavaly volt egy kis szerencsénk, de a versenynek akkor van vége, amikor meglengetik a kockás zászlót. Úgy gondolom, jó autónk van, kiváló versenyautónk, és jó formában is vagyunk.”

„Nyilván a Mercedes az egyértelmű favorit a szombati eredmény után, illetve a tempó alapján, amit eddig mutattak. De azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk. Máskülönben elég unalmas lenne. Szerintem ezzel mindenki egyetért.”

„Majd meglátjuk, mi lesz vasárnap. Új nap vár ránk. Megtettünk már korábban is, ezen a pályán is, szóval meglátjuk. A rajtjaink egészen jók, szóval ebből indulunk majd ki.”

Arra a kérdésre, hogy mi hiányzott a Ferrari számára, Vettel így felelt: „Szerintem egy kicsit minden. Nem hinném, hogy a végsebességgel lenne a gond, elég versenyképesek vagyunk az egyenesekben, de veszítünk a kanyarokban. Sokkal inkább a lassú és közepesen gyors kanyarokban.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettelék „nagyon megnehezítenék” a Mercedes dolgát

Számos újítással érkezett a Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínére, Bakuba a Ferrari Forma-1-es csapata, a versenyzők pedig azt remélik, „nagyon megnehezíthetik” majd a Mercedes dolgát a bajnokság további részében.

Vettel állítja, jó döntést hozott a Ferrari Kínában

A Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínén, Bakuban is forró témát szolgáltatott a Ferrari csapatánál kialakult helyzet. A legutóbbi, kínai versenyen az olaszok Sebastian Vettelnek kedveztek, de vajon valóban ő az első számú versenyző a maranellóiaknál?

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek