Vettel nyitott az élen az átépített Silverstone-ban - F1VILÁG.HU

Vettel nyitott az élen az átépített Silverstone-ban

HIRDETÉS

Sebastian Vettel diktálta a tempót a Brit Nagydíj első szabadedzésén, ahol meleg, napos idő fogadta a mezőnyt. A Red Bull német pilótája mögött a hazaiak sztárja, Lewis Hamilton, és Robert Kubica végzett.



Sebastian vettel diktálta a tempót a Brit Nagydíj pénteki első szabadedzésén, ahol a pilóták először vehették birtokukba az átalakított ringet.

A Red Bull német versenyzője, aki a tavalyi évben magabiztos győzelmet aratott a helyszínen, három tizeddel bizonyult gyorsabbnak, mint a hazaiak nagy kedvence, Lewis Hamilton, aki először vitte pályára a McLaren vadonatúj javítócsomagját, melyben természetesen helyet kapott az új kipufogó.

Mivel tavaly óta egy igen komoly átalakításon esett át a silverstone-i pálya, a résztvevők sokkal inkább az új vonalvezetést gyakorolták, mintsem arra hajtottak, hogy jobbnál jobb köridőket teljesítsenek.

A legtöbben az új Abbey jobbos kanyarjával, és az új Village szekcióval voltak bajban, ahol a vártnál gyengébb volt a tapadás, így nem csoda, hogy többen is kicsúsztak ezen a részen, elsőként a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher.

Az Abbey íven lévő pukli azonban még több gondot okozott, a pilóták folyamatosan változtattak autóik beállításain, hogy kitapasztalják, miként tudják a legeredményesebben teljesíteni ezt a szekciót.

Hamilton egyébként kiváló tempót diktált, sokszor mindenkinél gyorsabb volt a pálya egyes szakaszain, azonban az új részen elkövetett hibái miatt képtelen volt harcba szállni Vettel legjobb idejével, így be kellett érnie a második hellyel.

A harmadik helyre a Renault lengyel versenyzője, Robert Kubica jött be, akit Mark Webber (Red Bull), és Adrian Sutil (Force India) követett az első ötben. A harodik Nico Rosberg lett a Mercedesszel, ám hátránya már több mint egy másodperc volt Vettellel szemben.

A tesztpilóták is szerephez jutottak a másfélórás edzésen.

Hirdetés

A Force Indiánál Vitantonio Liuzzit helyettesítette Paul di Resta, a Lotusnál Jarno Trullit váltotta Fairuz Fauzy, míg a Hispania csapatnál Sakon Yamamoto ülhetett be Bruno Senna autójába, ám a japán pilóta ki sem száll abból, hiszen ő fog indulni a Brit Nagydíjon, eddig még ismeretlen okok miatt.

Fauzy egyébként az első fél órát a garázsban töltötte, miután motorproblémák léptek fel a Lotusnál, míg Timo Glock csak az utolsó fél órára tudott kihajtani a pályára, ugyanis üzemanyag-nyomás problémák hátráltatták a Virgint.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!