Vettel: Nyugtával dicsérd a napot!

Szingapúri győzelmének köszönhetően már csak egy pont kell ahhoz, hogy megszerezze második világbajnoki címét Sebastian Vettel, a német versenyző azonban továbbra sem szeretne elkiabálni semmit.Idei kilencedik győzelmét aratta Szingapúrban a Red Bull Racing fiatal versenyzője, Sebastian Vettel, így karnyújtásnyira – egészen pontosan egy pontnyira – került ahhoz, hogy megszerezze pályafutása második világbajnoki címét.

Vettel a pole pozícióból vághatott neki a vasárnapi viadalnak, és kényelmes előnyt kiautózva magabiztos győzelmet aratott.

A címvédő a futam után egy interjúban elárulta, habár voltak kisebb incidensek a verseny során, azok valójában nem veszélyeztették diadalát.

Egyik ezek közül az volt, amikor a Lotus csapata a bokszban Vettel elé engedte ki kerékcseréjét követően Heikki Kovalainent, így a címvédőnek rá kellett taposnia a fékre. A Red Bull versenyzője mindazonáltal elárulta, számított a helyzetre.

„Természetesen tudtam, hogy figyelnem kell a szituációra – ez volt az oka annak, hogy folyamatosan szemmel tartottam az ő „nyalókáját” is, és ugyan én már útban voltam vissza a pályára, csapata mégis kiengedte őt, nekem pedig fékeznem kellett” – magyarázta Vettel.

„Abban a pillanatban viszont ez nem számított, mert kényelmes előnnyel vezettem, szóval nem volt okom az aggodalomra.”

A leintés felé közeledve a második helyen haladó Jenson Button egyre közelebb került a listavezetőhöz, Vettel szerint azonban mindez azért történhetett meg, mert visszavettek a tempóból a futam végén.

„Az autó sebessége elegendő volt. De természetesen az ember soha nem tudhatja, hogy amikor forgalomba kerül és meglengetik a kék zászlót, mely versenyző lesz az, aki tiszteli eléggé a versenyben vezetőt, hiszen ezek a srácok szintén a saját versenyüket futják és pozíciókért harcolnak.”

„Mint már mondtam, nem voltak komoly problémák a futam során, ezeket, amik történtek, talán úgy írhatnánk le legjobban, mint kisebbfajta irritációk. A vége felé visszavettünk a tempóból, hogy megbizonyosodjunk arról, az autót biztonságosan haza tudom hozni – ez volt az oka annak, hogy Jenson közelebb tudott jönni. De ha szükséges lett volna, ismét rá tudtam volna lépni a gázra, hogy megtartsam az előnyömet.”

Vettelnek tehát már csak 1 pont kell ahhoz, hogy megszerezze második világbajnoki címét, a német versenyző azonban továbbra sem szeretne elkiabálni semmit.

„Nyilvánvalóan nagyon közel vagyunk a bajnoki címhez, de higgadtnak kell maradnunk és akkor kell erről beszélnünk, amikor már teljesítettük a feladatot. Statisztikailag nyilván nincs messze, de nem szeretnénk balszerencsések lenni azáltal, hogy túl sokat beszélünk róla. Nyugtával dicsérd a napot!”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!