Vettel örül, mert „fenomenális” az autója

Fotó: Red Bull
SPIELBERG,AUSTRIA,07.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Sebastian Vettel (GER/ Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Felix Roittner - For editorial use only. Image is free of charge.

42 ezredmásodperccel csúszott le a rajtelsőségről Ausztriában a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel, a német versenyző azonban elmondása szerint egyáltalán nem csalódott.

Ebben persze nyilván komoly szerepe van annak is, hogy legfőbb bajnoki riválisa, Lewis Hamilton rajtbüntetése miatt csak a 8. helyről kezdheti meg a spielbergi versenyt vasárnap.

Vettel elől, az első helyről Valtteri Bottas startol majd a másik Mercedesszel, a német azonban biztos abban, hogy képes lesz tartani a versenyt a finn pilótával – elmondása szerint ugyanis autója „fenomenális” volt a szombati időmérő edzésen.

„Nem voltam elég gyors, de nagyon elégedett vagyok” – mondta a német versenyző a kvalifikációt követően.

„Az autó igazán jó volt, még az utolsó szegmens utolsó etapjában is, de aztán meglengették a sárga zászlókat… de igen, nagyon elégedett vagyok. Ez egy nagyszerű pálya – kár, hogy egy kicsit rövid, de igazán élvezetes, sok a tempós kanyar, az autó pedig fenomenális, úgyhogy alig várom már a vasárnapi verseny. Jó kis futam lehet!”

„Hogy őszinte legyek, nagyon elégedett voltam a körömmel. Az utolsó kanyarban talán volt egy kis hiba, de ez egy rövid pálya, nem könnyű mindent jól csinálni, úgyhogy összességében elégedett vagyok. Az autó nagyon jó volt. Szerintem sikerült remek előrelépés tenni péntekhez képest, szóval remélhetőleg át tudjuk menteni ezt a formát a versenyre is.”

Vettel hozzátette, bár Hamilton csak a 8. helyről indul, nem írhatják még le az angolt.

„Majd meglátjuk, hogy alakul. Hosszú lesz a verseny, rengeteg minden történhet. Szerintem nekünk magunkra kell figyelnünk, a saját versenyünket kell futnunk. Kemény küzdelem lesz Valtterivel. Egész hétvégén nagyon gyors volt, már tegnap is jó tempót diktált, úgyhogy majd meglátjuk.”

A meteorológiai előrejelzések szerint egyébként nem kizárt, hogy eső áztatja majd a Red Bull Ringet a vasárnapi verseny idején – Vettel azonban nem aggódik emiatt.

„Vannak esőgumijaink, és készen állnak. Mindig trükkös a dolog, ha egyetlen edzésen sem köröztél esőben, de már van némi tapasztalatunk tavalyról, ha tehát esik, hát esik… Feltesszük az esőgumikat, vagy az intereket, és megpróbálunk versenyezni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!