Vettel örül, mert ütőképes a Ferrari Sanghajban

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Magabiztosan várja a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzését Sebastian Vettel, a pénteki szabadedzéseken látottak alapján ugyanis a Ferrari Sanghajban is igazán versenyképes.

Vettel 27 ezredes lemaradással végzett a 2. helyen a helyi idő szerint délután megtartott szabadedzésen, melyen a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas volt a leggyorsabb.

A Ferrari négyszeres világbajnoka elégedett az elvégzett munkával, habár tudja, van még tennivalójuk a szombati nap előtt.

„Összességében pozitív nap volt. Persze van még némi házi feladatunk, de a kép egy kicsit hasonló, mint Bahreinben, ahol versenyképesek voltunk” – mondta a német versenyző.

„Vannak bizonyos részei a pályának, amelyeken erősek vagyunk, de egyes szakaszokon még fejlődnünk kell. Szoros küzdelemre számítok szombaton és vasárnap is, szóval fontos lesz, hogy dolgozzunk az autóval kapcsolatos érzéseinken.”

„A sanghaji egy teljesen más pálya, mint a melbourne-i és a bahreini, szóval folyamatosan tanulunk az autóról. De sikerült alkalmaznunk azt, amit elképzeltünk. Nagyobb az önbizalmam az autóban, de még nem 100 százalékos.”

„Eddig nem voltak gondjaink, de sajnálatos, hogy Charles nem tudott hosszú etapot teljesíteni, emiatt pedig hiányzik némi információ. Azt viszont láttuk, hogy a többiek mit csináltak a közepes abroncsokkal.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek