Vettel: „Otthon főzök, bevásárolok és buszozom”

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője egyáltalán nem tartja magát különlegesnek amiatt, hogy F1-es pilótaként dolgozik – sőt, a hétköznapokon is kerüli az extra dolgokat, szerinte a sporton kívüli élete másnak unalmasnak tűnhet.

Vettel azon versenyzők közé tartozik, akik magánéletüket igyekeznek a lehető legnagyobb mértékben elrejteni a nyilvánosság elől. A német versenyző az egyetlen jelenleg a mezőnyben, akinek nincs Instagramja, pedig már csapattársa, a sokáig szintén ellenálló Kimi Räikkönen is fent van már a közösségi oldalon.

A négyszeres világbajnok úgy nyilatkozott, tudatosan kerüli az ilyen dolgokat, mert szerinte az embereket sem a „baromságok” érdeklik, hanem maga a Forma-1.

„Én szívesen csinálok olyan dolgokat, amiről az emberek azt gondolják, hogy unalmasak, de számomra nem azok: otthon lenni, füvet nyírni…” – mondta a német. „Főzök is, nem olyan jól, de időről időre megteszem, futok, bevásárolok, metrózom és buszozom. Azt hiszem, az a normális, ha normálisak vagyunk.”

Sportoló vagyok, nem celeb. Szóval ha elmegyek valahova, és az emberek felismernek, akkor azt hiszem, őket a sport érdekli, nem pedig az, hogy milyen a hajam vagy ilyen baromságok.”

Míg sokan úgy gondolkodnak, hogy a versenyzés az életük, Vettel ezt egy munkaként fogja fel, amit szenvedéllyel végez, azonban a Forma-1 nem határozza meg a személyiségét.

„A Forma-1 nyilvánvalóan nagy részét képezi az életemnek, de nem a legfontosabb. Ez nem az, ami én vagyok, hanem csak az, amit csinálok. A kettő összekapcsolódik, de nagyon fontos, hogy sokszor nem ez definiál engem.”

„Nem érzem magam különlegesnek amiatt, amit dolgozom. Ez részem, a személyiségem része, de ha megkérdezem magamtól, hogy „ki vagy te?”, akkor rossz válasz lenne az, hogy „egy Forma-1-es versenyző”. Még nagyon sok minden más is vagyok. Ez nem írja le azt, hogy milyen ember vagyok.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek