Verstappen vs. Ocon

Vettel: „Otthon főzök, bevásárolok és buszozom”

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője egyáltalán nem tartja magát különlegesnek amiatt, hogy F1-es pilótaként dolgozik – sőt, a hétköznapokon is kerüli az extra dolgokat, szerinte a sporton kívüli élete másnak unalmasnak tűnhet.

Vettel azon versenyzők közé tartozik, akik magánéletüket igyekeznek a lehető legnagyobb mértékben elrejteni a nyilvánosság elől. A német versenyző az egyetlen jelenleg a mezőnyben, akinek nincs Instagramja, pedig már csapattársa, a sokáig szintén ellenálló Kimi Räikkönen is fent van már a közösségi oldalon.

A négyszeres világbajnok úgy nyilatkozott, tudatosan kerüli az ilyen dolgokat, mert szerinte az embereket sem a „baromságok” érdeklik, hanem maga a Forma-1.

„Én szívesen csinálok olyan dolgokat, amiről az emberek azt gondolják, hogy unalmasak, de számomra nem azok: otthon lenni, füvet nyírni…” – mondta a német. „Főzök is, nem olyan jól, de időről időre megteszem, futok, bevásárolok, metrózom és buszozom. Azt hiszem, az a normális, ha normálisak vagyunk.”

Sportoló vagyok, nem celeb. Szóval ha elmegyek valahova, és az emberek felismernek, akkor azt hiszem, őket a sport érdekli, nem pedig az, hogy milyen a hajam vagy ilyen baromságok.”

Míg sokan úgy gondolkodnak, hogy a versenyzés az életük, Vettel ezt egy munkaként fogja fel, amit szenvedéllyel végez, azonban a Forma-1 nem határozza meg a személyiségét.

„A Forma-1 nyilvánvalóan nagy részét képezi az életemnek, de nem a legfontosabb. Ez nem az, ami én vagyok, hanem csak az, amit csinálok. A kettő összekapcsolódik, de nagyon fontos, hogy sokszor nem ez definiál engem.”

„Nem érzem magam különlegesnek amiatt, amit dolgozom. Ez részem, a személyiségem része, de ha megkérdezem magamtól, hogy „ki vagy te?”, akkor rossz válasz lenne az, hogy „egy Forma-1-es versenyző”. Még nagyon sok minden más is vagyok. Ez nem írja le azt, hogy milyen ember vagyok.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ez volt a Ferrari legnagyobb problémája Ausztráliában

A Ferrari Forma-1-es csapata mindent megtesz azért, hogy a soron következő versenyre megoldja azokat a problémákat, melyek miatt versenyzői nem tudtak harcba szállni a 2019-es szezon első futamán, az Ausztrál Nagydíjon.

Gyáva volt a Ferrari a leggyorsabb körhöz

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elárulta, nem merték bevállalni, hogy kihívják a bokszba Charles Leclerc-t a verseny végén azért, hogy friss gumikkal megfuthassa a leggyorsabb kört, ezáltal bezsebelje a plusz 1 pontot.

Friss hírek