Verstappen vs. Ocon

Vettel: Pánikra semmi ok

Fotó: Singapore GP Media

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es versenyzője cáfolta, hogy bármi hátránya származna a hétvége további részén amiatt, hogy a második szabadedzésen a falnak koccant.

Vettel a második szabadedzésen, a 21-es kanyar kijáratánál, gyorsköre alatt hibázott, majd a tréning hátralévő részét a garázsban töltötte.

Habár úgy tűnt, csak kis koccanás volt, és Vettel megúszta az incidenst, a német nem tért vissza a pályára, így csak 12 kört teljesített, ráadásul versenyszimulációt sem sikerült végrehajtania.

A Ferrari-pilóta azonban nem aggódik emiatt, a kérdésre, volt-e bármiféle pánik amiatt, hogy értékes időt veszített a 2. szabadedzésen, Vettel így válaszolt:

„Egyáltalán nem. Mostanra már jókora tapasztalatunk van abban, hogy lássuk, mit csinálnak a többiek, hogy olvassunk a köreikből a különböző keverékeken, ami nyilvánvalóan kulcsfontosságú lesz vasárnapra.”

Az erőviszonyokat tekintve a német úgy gondolja, a Red Bull közelebb áll hozzájuk – pedig Verstappen szerint még messze vannak attól is, hogy a pole-ért harcoljanak szombaton.

„Azt hiszem, nagyon szoros a csata a három csapat között” – mondta Vettel. „Talán a Red Bull közelebb van, elég gyorsnak tűntek. Vasárnap előtt nem fogjuk megismerni az erőviszonyokat, de holnap meglátjuk, hogy az időmérőn hol állunk majd.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek