Vettel pontokat szerezne utolsó versenyén az STR-nek - F1VILÁG.HU

Vettel pontokat szerezne utolsó versenyén az STR-nek

HIRDETÉS

A Scuderia Toro Rosso német sztárja, Sebastian Vettel nem hagyja, hogy eluralkodjanak rajta az érzelmek a hétvégi szezonzáró Brazil Nagydíjon, ahol utolsó versenyét fogja teljesíteni az olasz kiscsapat színeiben.

A Scuderia Toro Rosso német sztárja, Sebastian Vettel nem hagyja, hogy eluralkodjanak rajta az érzelmek a hétvégi szezonzáró Brazil Nagydíjon, ahol utolsó versenyét fogja teljesíteni az olasz kiscsapat színeiben.

A német versenyzőnek kulcsszerepe volt abban, hogy a Red Bull fiókcsapata a figyelem középpontjába kerüljön, hiszen számos kiváló eredményt ért el az idei évben, melyek közül a legfigyelemreméltóbb természetesen az Olasz Nagydíjon aratott futamgyőzelme volt.

Bár véget ér 18 hónapos pályafutása a Toro Rossónál a szezonzáró Brazil Nagydíjon, Vettel elmondta, hogy ugyanúgy készül a hétvégi futamra, mint a korábbiakra.

“Őszintén szólva, nem gondolok arra, hogy ez lesz az utolsó versenyem. Most is az lesz a célunk, hogy a lehető legjobban dolgozzunk, és teljesítsünk” – mondta a német pilóta az Autosportnak.

“Nem vagyunk olyan nagyok, mint a Ferrari és a McLaren, összpontosítunk, és azért vagyunk itt, hogy elérjünk valamit. Bár ez lesz az utolsó versenyem a csapat színeiben, biztos vagyok abban, hogy ez nem hat ki a gondolkodásmódunkra. Továbbra is azon leszünk, hogy a lehető legjobban szerepeljünk szombaton és vasárnap.”

“Minden tőlünk telhetőt megteszünk a siker elérése érdekében, aztán majd vasárnap este lesz lehetősünk egy hatalmasat együtt bulizni.”

A Toro Rosso jelenleg a hatodik helyen áll a konstruktőrök versenyében, és kiváló eredményeinek köszönhetően öt ponttal előzi meg anyacsapatát, a Red Bull Racinget.

“Továbbra is jól akarunk szerepelni” – folytatta Vettel, aki elmondása szerint boldog lenne, ha sikerülne még néhány pontot szereznie csapatának a szezonzárón Interlagosban. “A győzelem általában nem elérhető számunkra, és egy normális körülmények között megrendezett időmérőn, nem tudunk harcba szállni a nagyokkal.”

“A Q2-ben, a könnyű autóval elég közel tudunk kerülni az élmenőkhöz, azonban az utolsó etapban, mikor megtankolt autóval körözünk, láthatjuk csak meg, mennyire vagyunk jók, avagy rosszak. Bármit is mondhatunk, elég nagy a különbség köztünk és az élcsapatok között.”

“Monza abszolút tökéletes volt számunkra. Mi voltunk a leggyorsabbak olyan körülmények között azon a napon, és mi végeztük a legjobb munkát a mezőnyben. Talán nem is kellene számításba vennünk a monzai sikert, de ha megnézzük a többi, a legutóbbi futamokon mutatott teljesítményünket, akkor elmondhatjuk: elég jók vagyunk ahhoz, hogy folyamatosan pontszerző helyeken végezzünk.”

Hirdetés

“Jó a csomagunk, az pedig csak rajtunk múlik, hogy ki tudjuk-e aknázni a benne rejlő lehetőségeket. Azonban nem lehetsz mindig a csúcson. Máskülönben a Ferrari és a McLaren nyerné meg az összes futamot, és az első négy helyen mindig az ő versenyzőik végeznének.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!