Vettel reagált a hírre, miszerint aláírt a Mercedeshez - F1VILÁG.HU

Vettel reagált a hírre, miszerint aláírt a Mercedeshez

HIRDETÉS
Fotó: Russian GP

A négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel cáfolta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint 2018-ra előszerződést kötött a Mercedes csapatával.

Az olasz sajtóban terjedt el nemrég, hogy Niki Lauda még a télen állítólag elkotyogta, hogy papíron már megállapodtak Vettellel arról, hogy a német 2018-ban a Mercedesnél folytatja F1-es pályafutását.

Mindez persze főleg annak fényében érdekes, hogy a négyszeres világbajnok és csapata, a Ferrari bombaformában kezdte az idényt, és abszolút esélyes arra, hogy megnyerje a vb-trófeát 2017-ben.

Vettel a Spanyol Nagydíj helyszínén természetesen reagált a szóbeszédekre. A német leszögezte, nincs aláírt szerződése 2018-ra.

„Ki írta ezt? Az olaszok? Akkor kérdezzék őket!” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Komolyra fordítva: nincs semmi ilyesmi, kizárólag erre az évre összpontosítunk, hogy lássuk, el tudjuk-e érni a nagy célt 2017-ben. Minden más másodlagos, és színtiszta spekuláció.”

[highlight color=”yellow”]„A tény az, hogy 2018-ra nincs aláírt papírunk. Senkivel.”

[/highlight]

Vettel hozzátette, bár két futamgyőzelmének hála jelenleg vezeti a világbajnoki tabellát, továbbra is a Mercedest tartja a favoritnak.

Hirdetés

„Nagyon jó helyzetben vagyunk, az biztos, de még nagyon korai szakaszában járunk az idénynek, még 5 versenyen sem vagyunk túl” – magyarázta a rutinos versenyző.

„A barcelonai verseny egyfajta iránymutatásul szolgál, mert a legtöbb csapatnak komoly fejlesztései lesznek. De nincs annyival több, mint korábban, hiszen a csapatok minden versenyen megpróbálják a lehető legjobban optimalizálni autójukat. Számomra továbbra is a Mercedes a favorit, függetlenül attól, hogy állunk most a bajnokságban.”

„A szezon elején nem igazán voltak elvárásaim. Legfőképpen azért, mert rengeteg minden változott a Forma-1-ben. Ráadásul 2016-ban elég hullámzóan alakultak a fejlesztéseink. De azóta már okosabbak vagyunk, az autónk minden pályán erős, és hiszek a szakembereinkben, no meg abban, hogy az újításaink ugyanolyan jók, mint a korábbi versenyeken.”

„Kétségkívül megpróbáljuk megszerezni a pole-t, ahogy Oroszországban tettük. Az alapokat viszont pénteken kell lefektetnünk, és az időjárás-előrejelzések is eléggé vegyesek. Ez is tényező lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!