Vettel: Remélem, jövőre nem kell ennyit előznöm! - F1VILÁG.HU

Vettel: Remélem, jövőre nem kell ennyit előznöm!

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Bár a világbajnoki cím nem jött össze számára, Sebastian Vettel azt mondja, pozitív élményekkel zárja a 2017-es Forma-1-es idényt.

Vettel a szezon nagy részében kiélezett harcot vívott Lewis Hamiltonnal, az évad második felében azonban ő és csapata, a Ferrari hullámzó teljesítményt nyújtott, így a Mercedes pilótája már a Mexikói Nagydíjon bebiztosította újabb világbajnoki címét.

Vettel elárulta, ennek ellenére úgy érzi, remek idényen van túl, és bár voltak mélypontok, jó emlékeket őriz az elmúlt idényről.

„Azt gondolom, több jó emlékem van az idei szezonból, mint rossz” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Igen, a mexikói verseny keserű volt, meg kellett emészteni, hogy vége a játéknak, és azt gondolom, személyes tekintetben a bakui futam sem volt az év fénypontja számomra, mert teljesen szükségtelen volt eldobni azokat a pontokat.”

„De a versenyek többsége erős volt, sokszor jött össze a győzelem, vagy legalább végeztem dobogón.”

Arra a kérdésre, hogy melyik volt a legérzelemdúsabb pillanata az idénynek, Vettel így felelt: „Monaco. Itt az érzelmek mindig dúlnak az emberben, ha pedig még nyersz is, az igazán mágikus pillanat.”

[su_service title=”Vettel eddig 5 futamot nyert idén” icon=”icon: camera” size=”20″]

[/su_service]

A német versenyző hozzátette, voltak parádés küzdelmek is az idény során – de persze reméli, hogy jövőre nem kell majd ilyen sok előzést bemutatnia a Forma-1-ben.

Hirdetés

„Volt néhány nagyszerű kerék a kerék elleni küzdelem. Emlékszem a Valtterivel [Bottas] szembeni előzésemre Spanyolországban – még ha jobban is örültem volna annak, ha simán elenged. De az akció remek volt.”

„És volt egy remek küzdelmem Daniellel [Ricciardo] is Kínában. És volt néhány alkalom, amikor hátulról jöttem fel, szóval sok versenyzővel kellett megküzdenem, hogy ott legyek az elejében.”

„Szóval igen, sok autót megelőztem – volt, akiket látványosan, és volt, akiket úgy, hogy kicsit jobban megnyomtam a gázt. Remélem, hogy 2018-ban nem kell ilyen sok autót megelőznöm!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!