Vettel reméli, forró és nehéz futam lesz a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Vettel reméli, forró és nehéz futam lesz a Hungaroringen

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője már a Magyar Nagydíj előtt tudta, hogy a Hungaroring sem az ő pályájuk lesz, hiszen az idei évben a sok kanyar nem fekszik az autójuknak.
GP UNGHERIA  F1/2019 -  SABATO 03/08/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel Ferrari

A német versenyző így abban bízik, hogy nem egy sima, unalmas verseny lesz, hanem szeretné, ha felvehetnék a harcot az előttük lévőkkel – erre akkor van esélyük, ha a gumikezeléssel mindenki küszködik majd.

Vettel csapattársa, Charles Leclerc mögött az 5. rajthelyet szerezte meg a Magyar Nagydíj időmérő edzésén – a Ferrari ezúttal nem tudott beleszólni a Mercedes és Max Verstappen csatájába a pole pozícióért. 

„Egész évben úgy volt, hogy a kanyarokban nem voltunk olyan jók, mint az egyenesben. Itt sok kanyar van, innentől kezdve ki lehet számolni az esélyeket. Reálisnak kell lennünk. A kanyarokban hiányzik a tempó, nem az egyenesben” – nyilatkozta Vettel. 

„Az első szektor így még elég jó, aztán viszont küzdünk azzal, hogy életben tartsuk a gumikat, aztán az utolsó szektorban pedig nincs tapadásunk. Ott veszítünk a legtöbbet.”

Remélem, hogy nehéz verseny lesz, különben unalmas lesz. Nyilvánvalóan a közepes gumikkal rajtolunk majd. Bízom benne, hogy nagy forróság lesz, és a gumiknak megterhelő lesz – így legalább majd próbálkozhatunk valamivel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!