Vettel reméli, nem veszít varázsából a Forma-1 - F1VILÁG.HU

Vettel reméli, nem veszít varázsából a Forma-1

HIRDETÉS

A Red Bull Racing világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel abban bízik, a Forma-1 nem veszít izgalmából 2014-ben, amikor bemutatkoznak a sportban az 1,6 literes V6-os turbómotorok.


A Red Bull Racing világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel abban bízik, a Forma-1 nem veszít izgalmából 2014-ben, amikor bemutatkoznak a sportban az 1,6 literes V6-os turbómotorok.

Az új motorformulában sokan kételkednek, sokak ugyanis attól tartanak, a turbómotorok érkezése miatt veszít népszerűségéből a száguldó cirkusz.

Vettel viszont reméli, a versenyzés jövőre ugyanolyan izgalmas lesz, mint korábban.

„Egy kicsit azért szomorú vagyok, hiszen első F1-es tesztemen még V10-es motor volt” – mondta a négyszeres világbajnok az AUTOSPORT magazin hétvégi díjátadóján.

„Emlékszem arra a tesztre, egy évvel később pedig már V8-as motorjaink voltak. Már akkor meg tudtam mondani, mekkora különbség van a két motor között.”

„Csak abban reménykedem, hogy erő tekintetében nem lesz hanyatlás. A fordulatból veszítünk, ezért szerintem kár, hiszen ez most egy új irány, egy új technológia.”

„És emlékszem arra is, amikor először láttam F1-es versenyt 1992-ben. Esett az eső, és csak egy hockenheimi szabadedzés volt. Az autók csak installációs körökre jöttek ki, de lenyűgöző volt hallani a hangjukat, érezni a rezgéseket. Ezek az első emlékeim.”


„Remélem, hogy az izgalomból sem veszítünk majd. Azt hiszem, az autók illatát érezni kell, hangosnak kell lenniük, olyasvalamit kell adniuk, amit soha nem felejt el az ember.”

Vettel hozzátette, lehetetlen megjósolni, csapata, a Red Bull milyen teljesítményre lesz képes jövőre.

„Nagyon nehéz megmondani. Vélhetően minden csapatnak és motorgyártónak van némi elképzelése arról, hogy miképp alakulhat a dolog, de mindenki számára meglepetés lesz. Érdekes lesz, amikor először pályára gurulnak majd az autók, mint ahogy az is, hogy hány motor robban fel alattunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!