Megosztás:

Vettel: A riválisok minket másolnak, ez csak jót jelent!

Vettel szerdán délelőtt még a Hungaroringen rótta a köröket.
Vettel szerdán délelőtt még a Hungaroringen rótta a köröket. © Scuderia Ferrari

40 kört tett meg a hungaroringi kollektív Forma-1-es teszt szerdai napján a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel. A német meg van győződve arról, jó irányba mennek a dolgok.

Vettel győzelemmel zárta a múlt hétvégi Magyar Nagydíjat, ám a versenyt követően csapattársával, Kimi Räikkönennel még Budapesten maradt, hogy részt vegyen a Ferrari hungaroringi tesztjén.

Vettel szerda délelőtt körözött Mogyoródon, 40 kört tett meg, és 1 perc 17,124 másodperces időt ért el.

„A tesztek száma korlátozott, szóval jelentősége van annak, ha vannak olyan alkalmak a versenyhétvégéken kívül, amikor pályán lehetünk. Ezeken a teszteken nagyobb a szabadság, a csapatnak és a versenyzőnek is remek lehetőséget kínálnak. Manapság nem sok pályaidőnk van, de most kipróbáltunk néhány dolgot, és az érzéseim pozitívak” – mondta a német versenyző, majd hozzátette, egyelőre nem tulajdonít komoly jelentőséget annak, hogy 14 pontos előnnyel vonulhat nyári pihenőre.

„Hogy mentálisan mennyire előnyös, fogalmam sincs. Az szerintem sokkal fontosabb, hogy az utolsó verseny után az élen álljunk” – mondta a négyszeres világbajnok.

„A szezon hosszú, rengeteg verseny van még hátra, sok minden történhet – viszont úgy gondolom, mindenünk megvan ahhoz, hogy továbbra is harcban legyünk.”

„Az elmúlt években nem a miénk volt a legjobb autó, és nem tudtuk úgy tartani a fejlesztési versenyt, ahogy szerettük volna. De idén más a helyzet, és folyamatosan haladunk előre. Rengeteg újítást vittünk már pályára, a riválisok lemásolták a mi megoldásainkat, ez pedig egyértelműen annak a jele, hogy jó irányba indultunk el.”

A hungaroringi teszt legnagyobb szenzációja kétségkívül Robert Kubica visszatérése volt: Vettel elárulta, örül annak, hogy a lengyel ismét modern F1-es autót vezethetett.

„Természetesen nagyszerű hír az ő szempontjából, hogy újra itt lehet, a tehetsége és a sebessége soha nem volt kétséges. Tudja, hogyan kell autót vezetni. Nem tudom, milyen korlátozó tényezők vannak az ő esetében, régen találkoztam vele, de a legfontosabb, hogy ma ismét egy modern F1-es versenyautóba ült. Nem tudom, mik a tervei, de abban biztos vagyok, ha most szeretné kiélvezni a visszatérését...”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint a Hungaroring az egyik legnehezebb pálya a...

Hozzászólások

( komment)