Vettel: Rosszabb lett volna, ha a versenyen csapom falnak az autót - F1VILÁG.HU

Vettel: Rosszabb lett volna, ha a versenyen csapom falnak az autót

HIRDETÉS
Fotó: Singapore GP

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel elárulta, kellemetlenebbül érezte volna magát, ha a szingapúri verseny során a falnak csapja az autóját – egy rajtbalesettel ugyanis az ember nem sok mindent tud kezdeni.

Vettel a Szingapúri Nagydíjon már rögtön a piros lámpák kialvása után kiesett, összeütközött ugyanis Max Verstappennel és Kimi Räikkönennel.

Bár sokak szerint a német indította el az eseményeket azzal, hogy ráhúzott Verstappenre, a versenybírók senkit sem büntettek meg a történtekért.

Vettel a Maláj Nagydíj helyszínén, Szepangban elárulta, maga mögött hagyta a történteket, is kizárólag az előtte álló feladatra fókuszál.

„Nem sok mindent lehet mondani – egyikünk sem örült a történteknek, de mostanra magunk mögött hagytuk. Sokkal kellemetlenebb lett volna, ha a verseny során dobom el az autót. Egy rajtbalesettel nem sok mindent tudsz kezdeni. A lámpák kialudtak, és mindenki próbálta a legtöbbet kihozni belőle” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Mehettem volna egy kicsit tovább, de az autó sérülései alapvetően túl komolyak voltak ahhoz, hogy célba érjek, szóval nem sokat tehettem. Ez része a versenyzésnek, nem először fordul elő ilyesmi – és sajnos nem is utoljára. Noha remélem, hogy velem nem történik meg még egyszer.”

Vettel jelenleg 28 pontos hátrányban van az összetettben élen álló Lewis Hamiltonnal szemben, a német azonban nem gondolja úgy, hogy a Szingapúrban történtek hatással lesznek majd hétvégi szereplésére.

„Minden rajt más és más. Szingapúrban mindannyian csalódottak voltunk. Viszont teljesen biztos vagyok abban, hogy a történtek nem befolyásolják majd a vasárnapi rajtomat.”

„Sajnálatos, hogy kiestünk már a futam elején. A tempónk viszont rendben van, és ezen a hétvégén újra próbálkozunk. Továbbra is pozitívan állunk hozzá a küzdelmekhez. Szingapúrban nyilván komoly esélyünk volt a győzelemre, de ki tudja, hogy alakul a folytatás? Soha ne mondd, hogy soha!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!