Vettel: Saját magamat helyezem nyomás alá - F1VILÁG.HU

Vettel: Saját magamat helyezem nyomás alá

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es versenyzője állítja, hogy továbbra is eltökélt abban, hogy világbajnoki címet nyerjen az olasz istállóval.
GP GRAN BRETAGNA F1/2019 - DOMENICA 14/07/2019 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

Vettel 4 világbajnoki cím után szerződött a Red Bulltól a Ferrarihoz, nem titkoltan azzal a reménnyel, hogy folytatni tudja a vb-címszerzést a maranellóiakkal. Az olaszok azonban 12 éve nyertek utoljára egyéni, 11 éve pedig konstruktőri bajnoki címet, ráadásul Vettel is sokat hibázott az elmúlt időszakban, ami miatt számos kritika érte őt. 

A motivációm még mindig nagy, hogy a Ferrarival elvégezzem a munkát” – utalt Vettel a világbajnoki címre. 

A kérdésre, nagy-e a nyomás rajta, a német így felelt: 

„Mindig nyomást generálok magamban, és ez nagyobb, mint bármely kívülről jövő hatás. Természetesen nem lehetek boldog, ha a dolgok félresikerülnek” – reagált Vettel azokra a hibákra, amelyeket az utóbbi időben vétett. 

„A fő dolog azonban az, hogy összességében előrelépést tegyünk. Ha hibázom, természetesen nem vagyok elégedett. Én vagyok a magam legnagyobb bírálója.

„A misszióm vagy célom – ahogy a csapaté is – az, hogy visszatérjünk a győztes útra” – folytatta. „Ha ez sikerül, akkor újra nagy esélyünk lesz arra, hogy a bajnoki címért harcoljunk. A célunk, hogy a győzelemért küzdjünk, hogy jobbak legyünk, mint a Mercedes.”

A hétvégi esélyekkel kapcsolatban Vettel elmondta, úgy érzi, ezúttal is a Mercedes lesz a mezőny élén, azonban természetesen nem írja le az esélyeiket. 

„Nem mi vagyunk a favoritok, de úgy érzem, van esélyünk.” 

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!