Vettel: Schumacher büszkén figyelte volna fia teljesítményét

Fotó: Race of Champions
Fotó: Race of Champions
A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, Michael Schumacher nagyon büszke lett volna fiára, Mickre, ha személyesen láthatta volna versenyezni őt a Bajnokok Versenyén.

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, Michael Schumacher nagyon büszke lett volna fiára, Mickre, ha személyesen láthatta volna versenyezni őt a Bajnokok Versenyén.

Vettel és az ifjú Schumacher Németország színeit képviselték a mexikói rendezvényen, ahol a Nemzetek Kupáján a 2. helyen végeztek.

Schumacher idén a Forma-2-es sorozatban versenyezhet majd, miután tavaly megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot. Nemrég pedig azt is bejelentették, a tehetséges versenyző bekerült a Ferrari akadémiájára.

Vettel azt mondja, „nagyon különleges” volt, hogy Mick csapattársa lehetett a hétvégi versenyen, hiszen 2007 és 2012 között sorozatban hatszor nyerték meg a Nemzetek Kupáját Michael Schumacherrel.

„Emlékszem az első szereplésemre, arra, ahogy felnéztem Michaelre – most egy kicsit idősebb vagyok, és Mick a csapattársam” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Mindannyian tudjuk, hogy még különlegesebb lenne, ha Michael is itt lenne a rendezvényen, hogy láthassa Mick teljesítményét. Hiányzik nekünk. De biztos vagyok abban, hogy büszke lenne a fiára [ha saját szemével látná versenyezni].”

Fotó: Race of Champions

Mick Schumacher jó eséllyel már idén tesztelheti a Ferrari F1-es autóját, és akár arra is lehetősége lehet, hogy az olaszok motorjait használó Haastól vagy Saubertől is lehetőséget kap.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Ferrarival dolgozhatok, egy ilyen nagyszerű, óriási történelemmel bíró csapattal, nem is beszélve apukám itteni történetéről” – mondta a fiatal német.

„Büszke vagyok arra, hogy a részese lehetek ennek. Vörös szív dobog bennünk!”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek